06. november 2014

Afrika rejser sig på dansk dokumentarfestival

’Africa Rising’ er et af de fem, globale megatrends, som du kan blive klogere på, når dokumentarfestivallen CPH:DOX åbner i dag. Mød blandt andet Ghanas svar på Bill Gates og danske virksomheder med speciale i Afrika til debat i Industriens Hus.

Dette indhold bruger cookies.
Ret dine indstillinger her

”Det handler om at anerkende, at langt størstedelen af alle dokumentarfilm ser et problem, de gerne vil løse, eller en tilstand, de gerne vil forandre, ” forklarer CPH:DOX’s direktør Tine Fischer om, hvorfor dokumentarfestivallen i år som noget nyt sætter fokus på fem store trends i verden.

Et af dem tager udgangspunkt i den enorme forandring, som det afrikanske kontinent har gennemgået på bare et årti. Fra at være kendt for krig, sult og fattigdom, huser Afrika i dag 11 af verdens 20 hurtigst voksende økonomier. Temaet ’Africa Rising’ sætter igennem film, talks, events og koncerter fokus på den aktuelle udvikling i Afrika.

Et opdateret billede af Afrika

Innovation og entreprenørskab er på den afrikanske dagsorden, og kontinentet forventes også at opleve en gennemsnitlig vækst på over fem procent hvert år frem mod 2018.

Flere danske virksomheder har fået øjnene op for mulighederne for at investere på det afrikanske kontinent, men ifølge DI, er Danmark stadig ’late mover’ i Afrika i forhold til vores europæiske nabolande.

CPH:DOX, Verdens Bedste Nyheder og DI inviterer til debat i Industriens Hus den 14. november kl. 16.30 i Industriens Hus, hvor der er rig mulighed for at få opdateret ens billede af Afrika. Mød tre, succesfulde afrikanske iværksættere, der spiller væsentlige roller i den økonomiske udvikling, der netop nu er i fuld gang i Ghana, Gambia og Zimbabwe:

Hermann Chinery-Hesse (SOFTtribe) er softwareingeniør og bliver populært sagt kaldt Ghanas Bill Gates, Ibrahim Ceesay (Africa 2.0 og African Youth Panel) er iværksætter og aktivist, der kæmper for unges rettigheder i Gambia og Poul Mangwana (Mangwana and Partners) er toppolitiker og advokat fra Zimbabwe.

Hør også fire danske virksomheders erfaringer med at udbrede deres løsninger i forskellige afrikanske lande, nemlig BlueTown, FLSmidt, Grundfos Lifelink og Toms.

 

Karoline Rahbek

Chefrådgiver og redaktør

Karoline Rahbek er uddannet i kommunikation og dansk på Københavns Universitet. Hun har tidligere bl.a. rejst verden rundt og dækket projekter for WWF Verdensnaturfonden som redaktør og været med til at starte MSC op i Danmark. Hun skriver især om virksomheders rolle i at rykke kloden i en mere bæredygtig retning.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.