22. august 2013

Fattige får gratis størm

Perus regering giver to millioner af landets fattigste adgang til solenergi

Den peruvianske regering har introduceret et nyt energiprojekt, der giver to millioner af landets fattigste indbyggere adgang til gratis og bæredygtig elektricitet. Det sker ved at stille solpaneler til rådighed til udvalgte hustande i nogle af Perus landdistrikter.

Kun 66 procent af Perus 24 millioner store befolkning har adgang til elektricitet. Med regeringens initiativ er det målet, at 95 procent af befolkningen skal have adgang til elektricitet i 2016.

Solpanelprojektet giver gratis elektricitet til den fattige del af befolkningen, der stadig bruger olie- og petroleumslamper til at oplyse deres boliger mede. Olie- og petroleumslamper forurener og skaber et dårligt indeklima med luftvejssygdomme til følge, og udgifterne til olie og petroleum er en stor post på de fattige familiers husholdningsbudget.

Med elektricitet fra solpaneler vil miljøet blive skånet, og familiernes helbred blive bedre.

Første del af projektet er allerede gennemført, hvilket har givet husstandene i 126 landsbyer adgang til gratis solenergi. Når projektet er endeligt fuldført om cirka to år vil 500,000 hustande i Peru få elektricitet gennem de statsstøttede solpaneler.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.