Foto: Malte Kristiansen

Bliv praktikant hos Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder søger en dygtig praktikant, som vil være med til at lave visionær, ambitiøs og seriøs journalistik om hele verden. Vi var det første medie i Danmark, der arbejdede konsekvent med konstruktiv journalistik, og vi leder efter for en praktikant, der vil lære den konstruktive metode og være med til lave journalistik, der ikke findes andre steder i Danmark.

VI SØGER EN AMBITIØS PRAKTIKANT, DER VIL LAVE JOURNALISTIK PÅ EN NY MÅDE

Vi skriver om nogle af verdens helt store udfordringer, men vi prøver at gøre det på en måde, der peger fremad og viser løsningerne i stedet for blot at rette lygten på problemer og katastrofer. Hvis du hellere vil forklare og perspektivere end at dyrke drama og konflikt, og hvis du hellere vil fortælle slow news om den langsigtede fremgang fremfor den næste breaking-bjælke, så er det dig, vi leder efter.

Vi skriver om hele verden, så hvis du brænder for at skrive fede historier om klimakampen og grøn omstilling, om fremskridt for menneskerettighederne og de marginaliserede, om samfund, sundhed, teknologi eller miljø og natur, så har vi kanalerne til at få dine artikler langt ud til danskerne.

Hos os bliver du en vigtig del af redaktionen, så du får en kæmpe skriveerfaring med det samme og får dine artikler ud til hele Danmark. Og vi sørger for, at du får masser af sparring og feedback, så du hele tiden udvikler dig.

HVEM ER VI?

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der skriver om bæredygtig udvikling i hele verden. Vi har vores egne onlinekanaler med vores nyheder om udlandet og Danmark, men vi lever også gennem vores partnerskaber med en lang række andre danske medier, der hver eneste uge bringer vores artikler online, på print og som lyd.

VERDENS BEDSTE NYHEDER SOM PRAKTIKSTED

Som praktikant hos os kommer du til at udvikle dig. Du bliver en del af en lille, tæt redaktion: Vi er en redaktionschef, en webredaktør, to journalister – og så dig. Du bliver en vigtig del redaktionen, der skriver artikler på lige fod med de andre journalister. Ikke noget med at blive pakket væk i et hjørne med praktikantopgaver og ingen kaffetjans (eller, alle kaffedrikkerne deles om brygningen), men derimod en masse journalistik. Og så lytter vi meget gerne til dine artikelideer, forslag og gode påfund.

Du får altså noget at lave. Det er heldigvis sådan, at man bliver bedre. Men bare rolig, du bliver holdt godt i hånden. Vi giver grundig feedback til alt, vores praktikant arbejder med, og du må ikke være bange for rettelser og røde streger. Til gengæld lover vi, at vi forklarer og diskuterer vores forslag til forbedringer, så du bliver så skarp som mulig.

HVAD KOMMER DU TIL AT ARBEJDE MED?

Vi skriver alt fra stramme nyheder til baggrundsartikler og længere analyser, og du kommer til at arbejde med det hele i din tid på redaktionen. Vores arbejde tager udgangspunkt i de 17 Verdensmål, der dækker hele verdens udvikling. Det betyder, at vi skriver om alt fra grøn omstilling til menneskerettigheder, fra infrastruktur til sundhed, miljø, uddannelse og alt muligt andet. Der er altså rig mulighed for at komme med historieideer og skrive om lige de emner, du brænder for.

Video: Vores praktikant forklarer

Praktikant Line Marie Sommer. Foto: Lauge Eilsøe-Madsen

Det har været megamotiverende at få lov til at skrive om verdens vigtigste og vildeste udviklinger.

Line Marie Sommer, praktikant efterår 2020-2021

Praktikant Fie Mortensen. Foto: Lauge Eilsøe-Madsen

Jeg har fået lov til at skrive om de emner, der interesserer mig, og er hurtigt blevet vist tillid og fået ansvar.

Fie Mortensen, praktikant forår 2020

HVAD SIGER VORES PRAKTIKANT?

”Det har været megamotiverende at få lov til at skrive om verdens vigtigste og vildeste udviklinger. Mine inputs er fra start blevet taget seriøst. Derfor har jeg fået lov at gå i dybden med alt fra abortrettigheder, arbejdsforhold i diamantindustrien og Kinas klimaplaner. Det er kun din nysgerrighed, der sætter grænser. Det, som du også kan glæde dig til, er at blive grundigt vejledt. Når jeg har snakket med mine venner på andre medier, er det gået op for mig, at Verdens Bedste Nyheder nok er det sted, hvor man får allermest støtte og sparring på sine historier. Det har både udfordret og udviklet mig meget som journalist. Samtidig giver projektet Verdens Bedste Nyheder bare så god mening. Du kommer til at skrive de ting, som andre medier glemmer, og som med en konstruktiv tilgang rent faktisk gør en forskel” – Line Marie Sommer, praktikant efterår 2020-2021

KONTAKT, PRAKTIKMESSE OG ÅBENT HUS

Skriv eller ring til praktikantvejleder Anders Seneca Bang på [email protected] eller 60 54 25 81, hvis du vil høre om praktik på Verdens Bedste Nyheder. Du er også velkommen til at kontakte praktikant Line Marie Sommer på [email protected] eller 61 73 71 71, hvis du vil høre hendes erfaringer.

Til praktikmessen den 21. april holder vi tre åbne møder på Microsoft Teams, hvor praktikantvejleder Anders og praktikant Line fortæller om at være i praktik på Verdens Bedste Nyheder og svarer på spørgsmål. Det er klokken 10.15, 12.15 og 14.15 og tager max 30 min. Tryk på dette link for at deltage. Bare kig forbi et af møderne, hvis du er interesseret.

Du er kan også bare kontakte Anders eller Line mellem 9.00 og 16.30 på messedagen (dog ikke under vores åbne møder), hvis du vil have en individuel snak.

Vi har ikke nogen fast plan for åbent hus-ugen, men laver individuelle samtaler, der passer dig – selvfølgelig digitalt, men hvis du har lyst til at komme til samtale på vores kontor på Farvergade i København og se, hvor vi bor, så kan vi også arrangere det coronasikkert. Kontakt praktikantvejleder Anders Seneca Bang på [email protected] eller 60 54 25 81, så laver vi en aftale om en samtale sammen med redaktionschef Sophie Rytter Skjoldager.

Læs hele vores praktikopslag her.