Foto: Eilisabeth Haslund/UNHCR, CCBY Sanofi Pasteur, CCBY Pierre Holtz for UNICEF, CCBY waddell.jb og Diana Robinson. Grafik: Lauge Eilsøe-Madsen

Bliv praktikant hos Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, skriver konstruktiv journalistik. Vi skriver om fremskridt og på løsninger på udfordringer både i Danmark og i resten af verden, bæredygtig udvikling og grøn omstilling, og vores arbejde tager udgangspunkt i de 17 Verdensmål.

VERDENS BEDSTE NYHEDER SOM PRAKTIKSTED

Som praktikant på Verdens Bedste Nyheder bliver du del af en lille, tæt redaktion: Vi er to journalister, en redaktør og en webredaktør – og så en praktikant. Det betyder først og fremmest, at der ikke er langt til hjælp og råd, men det betyder også, at du bliver en vigtig del redaktionen, der lynhurtigt kommer til at blive udgivet på vores forskellige kanaler og mediepartnerskaber.

Du får altså noget at lave. Det er heldigvis sådan, at man lærer noget. Men bare rolig, du bliver holdt i hånden hele vejen. Vi giver grundig feedback til alt, vores praktikant arbejder med, og du skal forvente at arbejde intensivt med den måde, du bruger sprog, struktur og vinkling – og du må ikke være bange for at få artikeludkast tilbage med røde streger og kommentarer. Til gengæld lover vi, at vi forklarer, uddyber og diskuterer, inden du arbejder videre med artiklen, så den bliver så god som mulig.

Hos Verdens Bedste Nyheder arbejder vi med konstruktiv journalistik i alt, hvad vi skriver. Vi sætter fokus på fremskridt, skriver om løsningsforslag og peger fremad – groft sagt den modsatte vinkling af klassisk nyhedsjournalistik. Intet konfliktkriterie her. Det betyder ikke bare, at du lærer den konstruktive metode, men også at du bliver knivskarp til idéudvikling, når du skal finde historier, som de andre ikke skriver.

HVAD KOMMER DU TIL AT ARBEJDE MED?

Som praktikant hos os bliver du en del af vores redaktion, der hver uge skriver nyheder og artikler om både Danmark og udlandet. Vi skriver alt fra korte nyheder til længere analyser, og du kommer til at prøve kræfter med det meste i løbet af din praktik.

Vores arbejde tager udgangspunkt i de 17 Verdensmål, der godt og vel dækker alle aspekter af hele verdens udvikling. Det betyder, at du en dag kan skrive om kampen mod engangsplastik i Kina, den næste om faldende mødredødelighed globalt, torskebestanden i Syddanmark eller blåhvalsbestanden ved Sydpolen, Verdensmålene som undervisningsramme på et dansk gymnasium eller skovplantning i Senegal. Længere nede på siden kan du læse nogle af de artikler, vores nuværende praktikant har skrevet.

Meget af vores arbejde foregår foran computeren, med telefon og Skype, men vi prøver så vidt muligt at sørge for, at vores praktikant kommer ud af huset, når der er reportage- eller interviewmuligheder –  hvis det er det, du har lyst til.

Praktikant Fie Mortensen. Foto: Lauge Eilsøe-Madsen

Jeg har fået lov til at skrive om de emner, der interesser mig, og er hurtigt blevet vist tillid og fået ansvar.

Fie Mortensen, praktikant

HVAD SIGER VORES PRAKTIKANT?

I mine to første måneders praktik hos Verdens Bedste Nyheder har jeg skrevet dybdegående og konstruktive historier, som har forbedret mine skrivefærdigheder markant. Jeg har nørdet sproglige detaljer og skrevet historier med plads til at bringe perspektiver, og jeg har fået feedback og vejledning på alle mine artikler. Jeg har fået lov til at skrive om de emner, der interesser mig, og er hurtigt blevet vist tillid og fået ansvar. Det har både udviklet og udfordret mig som journalist. Samtidig giver det bare så god mening at være i praktik hos Verdens Bedste Nyheder, fordi du skriver de historier, som andre medier glemmer, bringer et skud positivitet ind i læserens hverdag og gør en forskel for verden.

Hvad kommer du til at skrive om?

video: Bliv praktikant hos Verdens Bedste Nyheder

SÅDAN KAN DU MØDE OS TIL PRAKTIKMESSE OG ÅBENT HUS

Til praktikmessen den 22. april 2020 holder vi to åbne fællesmøder på Microsoft Teams, hvor praktikantvejleder Anders Seneca Bang svarer på spørgsmål og fortæller om at være i praktik på Verdens Bedste Nyheder. Det er klokken 14.45-15.15 og igen klokken 15.45-16.15. Tryk på dette link for at deltage.

Derudover er du velkommen til at ringe til Anders på 60 54 25 81 mellem 9.00 og 16.30 på messedagen (dog ikke mens vi holder åbne møder), hvis du vil have en individuel snak.

Vi har ikke nogen fast plan for åbent hus-ugen. Kontakt praktikantvejleder Anders Seneca Bang på [email protected], så laver vi en individuel aftale om en samtale i løbet af ugen.