Grafik: Emma Svane

Vi søger en ambitiøs praktikant, der vil lave journalistik på en ny måde

Verdens Bedste Nyheder søger en dygtig praktikant, som vil være med til at lave visionær, ambitiøs og seriøs journalistik om hele verden. Vi var det første medie i Danmark, der arbejdede konsekvent med konstruktiv journalistik, og vi leder efter for en praktikant, der vil lære den konstruktive metode og være med til lave journalistik, der ikke findes andre steder i Danmark.

Vi skriver om nogle af verdens helt store udfordringer, men vi prøver at gøre det på en måde, der peger fremad og viser løsningerne i stedet for blot at rette lygten på problemer og katastrofer. Hvis du hellere vil forklare og perspektivere end at dyrke drama og konflikt, og hvis du hellere vil fortælle slow news om den langsigtede fremgang fremfor den næste breaking-bjælke, så er det dig, vi leder efter.

Vi dækker udviklingen inden for mange forskellige emner, så du får muligheden for at skrive om klimakamp og omstilling, om menneskerettigheder og de marginaliserede, om samfund, teknologi, infrastruktur, om levestandarder og sundhed, miljø og natur – eller hvad du ellers kan grave frem af spændende historier.

Og dine artikler kommer til at komme langt ud: Vi samarbejder med flere danske dagblade, der hver uge bringer vores udlandsstof til deres knap en million læsere.

Hvem er vi?

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der skriver om bæredygtig udvikling i hele verden. Vi har vores egne onlinekanaler med vores nyheder om udlandet og Danmark og samarbejder med en række danske medier, der bringer vores artikler.

Verdens Bedste Nyheder som praktiksted

Som praktikant hos os kommer du til at udvikle dig meget som journalist. Du bliver en vigtig del af en lille, tæt redaktion: Vi er normalt en redaktionschef, en webredaktør, to journalister – og så dig. Du skal skrive artikler på lige fod med de andre journalister, og du bliver ikke pakket væk i et hjørne for at løse praktikantopgaver. Og så lytter vi meget gerne til dine artikelideer, forslag og gode påfund.

Du får altså noget at lave. Det er heldigvis sådan, at man bliver bedre. Og du bliver holdt godt i hånden, for vi giver grundig feedback til alt, vores praktikant arbejder med, så du må ikke være bange for rettelser og røde streger. Til gengæld lover vi, at vi forklarer og diskuterer vores forslag til forbedringer, så du bliver så skarp en skribent som mulig.

Hvad kommer du til at arbejde med?

Vi skriver alt fra stramme nyheder til baggrundsartikler og længere analyser, og du kommer til at arbejde med det hele i din tid på redaktionen.

Vores arbejde tager udgangspunkt i de 17 Verdensmål, der dækker hele verdens udvikling. Det betyder, at vi skriver om alt fra grøn omstilling til menneskerettigheder, ligestilling og fattigdom, fra infrastruktur til sundhed, miljø, uddannelse og alt muligt andet.

Der er altså rig mulighed for at komme med historieideer og skrive om lige de emner, du brænder for.

Sådan kommer du til samtale

Vi har ikke nogen fast plan for åbent hus-ugen, men laver individuelle samtaler. Kontakt praktikantvejleder Anders Seneca Bang på asb@worldsbestnews.org eller 60542581, så laver vi en aftale om en samtale.

Hvis du har spørgsmål til praktikken eller vores journalistik, så skriv eller ring endelig. Du er også velkommen til at kontakte vores nuværende praktikant Isabella Canto Nielsen på icn@worldsbestnews.org eller 60204205 for at høre om hendes erfaringer.

Hvad siger vores tidligere praktikanter?

Læs vores praktikopslag

Er du interesseret i at komme i praktik på Verdens Bedste Nyheder? Læs hele vores opslag her.

Det er kun din nysgerrighed, der sætter grænser.

Line Marie Sommer, tidligere praktikant

Line Marie Sommer:

”Det har været megamotiverende at få lov til at skrive om verdens vigtigste og vildeste udviklinger. Mine inputs er fra start blevet taget seriøst. Derfor har jeg fået lov at gå i dybden med alt fra abortrettigheder, arbejdsforhold i diamantindustrien og Kinas klimaplaner. Det er kun din nysgerrighed, der sætter grænser. Det, som du også kan glæde dig til, er at blive grundigt vejledt. Når jeg har snakket med mine venner på andre medier, er det gået op for mig, at Verdens Bedste Nyheder nok er det sted, hvor man får allermest støtte og sparring på sine historier. Det har både udfordret og udviklet mig meget som journalist. Samtidig giver projektet Verdens Bedste Nyheder bare så god mening. Du kommer til at skrive de ting, som andre medier glemmer, og som med en konstruktiv tilgang rent faktisk gør en forskel.”

Jeg har fået lov til at skrive om de emner, der interesser mig, og er hurtigt blevet vist tillid og fået ansvar.

Fie Mortensen, tidligere praktikant

Fie Mortensen:

“I mine to første måneders praktik hos Verdens Bedste Nyheder har jeg skrevet dybdegående og konstruktive historier, som har forbedret mine skrivefærdigheder markant. Jeg har nørdet sproglige detaljer og skrevet historier med plads til at bringe perspektiver, og jeg har fået feedback og vejledning på alle mine artikler. Jeg har fået lov til at skrive om de emner, der interesser mig, og er hurtigt blevet vist tillid og fået ansvar. Det har både udviklet og udfordret mig som journalist. Samtidig giver det bare så god mening at være i praktik hos Verdens Bedste Nyheder, fordi du skriver de historier, som andre medier glemmer, bringer et skud positivitet ind i læserens hverdag og gør en forskel for verden.”