08. januar 2015

EU udnævner 2015 til udviklingsår

EU sætter hvert år fokus på et udvalgt prioritetsområde. I år er første gang, at emnet ligger uden for de europæiske grænser, hvor målet er at engagere europæerne i udviklingsspørgsmål. Verdens Bedste Nyheder er valgt som strategisk partner.

Philippe Leroyer / CC BY

Philippe Leroyer / CC BY

Ifølge en ny undersøgelse fra Eurobarometer er antallet af europæere, der bakker op om udviklingsbistand steget markant: 67 procent af de europæiske indbyggere mener, at støtten skal øges. EU er allerede verdens største bidragsyder til den globale udviklingsbistand. Den europæiske kommissær for internationalt samarbejde og udvikling, Neven Mimica, havde derfor et godt udgangspunkt, da han i dag lancerede European Year for Development i Riga.

Europa som målgruppe

”Det er både bemærkelsesværdigt og positivt, at EU nu for første gang sætter fokus på udvikling et helt år ad gangen. Hvis det lykkes at samle unge, beslutningstagere, civilsamfundet og den private sektor, giver det et kæmpe potentiale for at sætte udvikling på dagsordenen hos et historisk antal europæere,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er sekretariatschef i Verdens Bedste Nyheder.

På grund af Verdens Bedste Nyheders flerårige erfaring med netop at skabe partnerskaber på tværs af ngo’er, virksomheder, FN og Danida og dermed nå ud til store målgrupper, er Verdens Bedste Nyheder og Globalt Fokus blevet udnævnt til at stå for formidlingsindsatsen herhjemme.

Også globalt udviklingsår

2015 står også i udviklingens tegn globalt: Det er året, hvor de såkaldte 2015 Mål udløber, og verdens ledere skal blive enige om nye verdensmål.

Denne gang kommer de til at omfatte alle lande og det overordnede mål er helt at afskaffe fattigdom. 2015 er også året, hvor en bindene klimaaftale skal på plads i Paris.

Året måned for måned

Hver måned er dedikeret til et bestemt tema:

Januar: Europa i verden
Februar: Uddannelse
Marts: Kvinder og piger
April: Sundhed
Maj: Fred og sikkerhed
Juni: Bæredygtig udvikling, anstændige jobs og virksomheder
Juli: Børn og unge
August: Humanitær hjælp
September: Demografi og migration
Oktober: Fødevaresikkerhed
November: Bæredygtig udvikling og klima
December: Menneskerettigheder og regeringsførelse

Karoline Rahbek

Chefrådgiver og redaktør

Karoline Rahbek er uddannet i kommunikation og dansk på Københavns Universitet. Hun har tidligere bl.a. rejst verden rundt og dækket projekter for WWF Verdensnaturfonden som redaktør og været med til at starte MSC op i Danmark. Hun skriver især om virksomheders rolle i at rykke kloden i en mere bæredygtig retning.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.