Små lande kan skabe stor forandring under overfladen. Seychellerne og Belize er blandt de seneste lande, der freder livsvigtige havområder.

To tropelande kæmper for deres koraller: freder hav som aldrig før

Små lande kan skabe stor forandring under overfladen. Seychellerne og Belize er blandt de seneste lande, der freder livsvigtige havområder.

Med vindfarme, der flyder op havet, kan man producere energi på dybt vand.

Verdens Bedste Nyhedsbrev

Få ugens historier om fremskridt og bæredygtig udvikling direkte i din indbakke hver mandag.

Verdens Bedste Nyheder på Facebook og Twitter

Få gode nyheder på din facebookFå gode nyheder twitter

KORT NYT

Nyt håb for det hvide næsehorn

Forskere i Kenya har succesfuldt høstet ti æg fra de sidste to nordlige hvide næsehorn i verden. Lykkedes det dem at kunstigt inseminere de ti æg, kan de sikre artens overlevelse. Det nordlige hvide næsehorn levede oprindeligt i flere lande i Afrika, og i 1960 fandtes 2000 eksemplarer, men krybskytter har næsten udryddet dem.

Verdens fattigste er blevet rigere

Siden år 2000 er den globale økonomiske ulighed faldet, hvilket blandt andet skyldes en fordobling af indtægten blandt den fattigste halvdel af verdens befolkning. Udviklingen ses især i Indien og Kina, hvor der har været en vækst i indtjeningen hos landets fattigste arbejdere.

Ligeløn til Brasiliens fodbolddamer

Kvindelige fodboldspillere i Brasilien modtager nu samme løn som deres mandlige kollegaer, når de spiller landskamp. Det gælder både landsholdsløn og præmiepenge. Det kvindelige landshold i Brasilien er et af verdens bedste, og beslutningen kan fremadrettet lægge et pres på andre nationale fodboldforbund til at følge trop.

Zimbabwe forbyder skoler at smide gravide elever ud

Zimbabwe har nu gjort det ulovligt at udvise piger fra skolen, fordi de er blevet gravide. Mere end 12 procent af dem, der dropper ud af skolen, gør det på grund af graviditet, og ofte er graviditeten resultatet af et overgreb. Loven er blevet strammet som en del af landets arbejde med mere ligestilling.

Slørugler svæver igen i Storbritannien

Antallet af slørugler er næsten tredoblet i Storbritannien. I 1987 var der kun 4.500 ynglende uglepar, men efter årtiers kamp for uglerne er der nu 12.000 ynglepar. Det skyldes især en stor indsats for at opsætte redekasser som erstatning for de gamle træer og lader, hvor uglerne plejede at bygge rede.

I år har både FN og Verdensmålene fødselsdag, men er der overhovedet noget at fejre i en tid hvor coronavirus har lagt verden ned? En ny kortfilm fra en kendt instruktør tror på, at vi kan klare problemerne i fællesskab. For at bremse en eksplosion af fedme og sukkersyge har en del af Mexico nu nedlagt forbud mod, at børn kan købe usund mad og sodavand med sukker.

Banebrydende lov: Forbud mod fastfood og sodavand i Mexico

For at bremse en eksplosion af fedme og sukkersyge har en del af Mexico nu nedlagt forbud mod, at børn kan købe usund mad og sodavand med sukker.

I nullerne døde millioner af AIDS. I dag er håbet om at udrydde sygdommen rent faktisk en realitet, mener direktør for AIDS-Fondet

Her finder du Verdens Bedste Nyheder

Du kan altid læse masser af nyheder på vores hjemmeside. Vi har også mediesamarbejder, så du kan få vores nyheder om fremskridt og løsninger på flere platforme.

ANALYSER

Grøn energi

Luftforurening

I en provinsby i Indonesien har bakterieinficerede myg udryddet en stor del af byens problemer med den tropiske sygdom dengue.  Flere steder i verden arbejder myndigheder, virksomheder og forskere med at bruge plastikaffald som et råstof i veje.