Foto: Silvan Schuppisser on Unsplash. Grafik: Lauge Eilsøe-Madsen.

Dansker, kend dine Verdensmål

De er blevet kaldt ‘verdens vigtigste plan’. Men hvad går planen ud på? Her er (næsten) alt du skal vide om Verdensmålene i Danmark og globalt.

Hvordan går det med Verdensmålene i Danmark og internationalt? Alle FN-lande blev i 2015 enige om, at vi blandt andet skulle afskaffe fattigdom, stoppe klimakrisen, give lige muligheder for mennesker og bevare klodens natur. Vi har taget pulsen på, hvordan det går med arbejdet – både i Danmark og i verden – i vores nye bog ‘På vej mod Verdensmålene’. Du kan hente den som PDF her. Du kan også læse med her:

Dette indhold bruger cookies.
Ret dine indstillinger her

Hvis du er dansker, så er der faktisk ret god sandsynlighed for, at du allerede har hørt om Verdensmålene og kan genkende de farverige 17 ikoner, som illustrerer dem. Det gør nemlig hele 81 procent af danskerne i følge vores seneste måling fra Epinion. Det er formentlig den højeste kendskabsgrad i verden.

Men ved du også mere præcist, hvad målene egentlig går ud på? Hvilken retning sætter de hver især for verden – og ikke mindst for Danmark?

Dét vil Verdens Bedste Nyheder hjælpe dig med at blive klogere på. Hvad enten I skal til at arbejde med målene på din arbejdsplads, du skal skrive en skoleopgave eller du bare er nysgerrig på, hvad ’verdens mest ambitiøse plan’ egentlig går ud på.

Danmark har fået sine helt egne målepunkter for Verdensmålene.

Det betyder, at vi nu har besluttet, hvad vi måler på i Danmark, når vi skal vurdere, om vi er på rette spor med at nå Verdensmålene.

Den komplette rapport med de danske målepunkter kan du finde her.

Savner du stadig en hurtig indføring i Verdensmålene ude og hjemme? Så har vi lavet nogle korte, animerede videofilm, der giver dig hen lynhurtig smagsprøve på Verdensmålene.

Vil du mere i dybden? Så kan du læse om Verdensmålene og de mange dilemmaer, de rummer, i vores oversigtsartikler her.

Vores mål

Rapporten ”Vores mål” er skabt for at give Danmark nogle konkrete målepunkter om vores arbejde med Verdensmålene. Vi skal kunne se, hvor langt vi er med den enkelte mål, og rapporten viser retningen for arbejdet med den bæredygtige omstilling.

Find hele rapporten og læs mere om projektet her

De utålmodige

Som en del af projektet Dansker, kend dine Verdensmål lancerede vi i 2021 podcasten ‘De utålmodige’. I podcastserien er tidligere klimaminister og EU-kommissær Connie Hedegaard og professor og FN-ekspert Kathrine Richardson gået på en vigtig mission. De har igennem deres karrierer hørt på utallige skåltaler og set nok grafer, der råber på handling. De leder nu efter svarene på, hvorfor vi ikke rykker ud over stepperne herhjemme, når klodens alarmklokker blinker rødt, og vi allerede ved, hvad der skal til? De har med andre ord sat sig for endelig at finde ud af, hvordan vi når Verdensmålene i tide.

Læs mere og hør podcasten

Læs historierne