15. februar 2022

Pressemeddelelse: Nyt netværk af unge danskere skal omsætte Verdensmålene fra håb til handling

En ny millionbevilling fra Tuborgfondet gør det muligt at opbygge fællesskab, ejerskab og konkret handling for Verdensmålene hos danske unge.

Foto: Lasse Bak Mejlvang

Foto: Lasse Bak Mejlvang

Pressemeddelelse / Tuborgfondet, Verdens Bedste Nyheder og DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd

I 2030 står verden overfor en afgørende deadline: Vi skal have nået Verdensmålene, der er en global plan om at skabe en mere bæredygtig og retfærdig fremtid.

Den plan skal et ambitiøst netværk af danske unge nu bidrage til at gøre til virkelighed. Tuborgfondet har netop bevilget knap 6 millioner kroner i støtte til projektet Verdensmålsambassadørerne, som Verdens Bedste Nyheder og Dansk Ungdoms Fællesråd står bag.

Projektet bygger videre på succesen og erfaringerne fra Verdensmålsakademiet og et efterhånden syv år gammelt strategisk samarbejde mellem Dansk Ungdoms Fællesråd og VBN om at engagere unge i Verdensmålene. Samtidig bliver projektet nu til i tæt samarbejde med Roskilde Festival Højskole og Ungdomsøen, og når dermed endnu flere unge.

”Det er en stor dag for verdensmålsambassadørerne, og der er brug for dem derude,” siger direktøren for Verdens Bedste Nyheder, Thomas Ravn-Pedersen, og fortsætter:

”Unge er absolut afgørende for, at vi allesammen når Verdensmålene. Derfor vil vi bygge videre på det fællesskab, vi startede med vores tidligere projekt Verdensmålsakademiet. Det er unge, der skal stå i front for den bæredygtige omstilling, og de skal være klædt ordentligt på til opgaven. Det vil denne bevilling virkelig hjælpe med til.”

Unge med forskellige fagligheder skal være med

Verdensmålsambassadørerne kommer fra hele landet med forskellige uddannelsesbaggrunde og forskellige fagligheder. Verdens Bedste Nyheder og Dansk Ungdoms Fællesråd har en målsætning om at nå en divers målgruppe, der både strækker sig fra allerede engagerede til unge, der måske ikke har hørt om Verdensmålene. Derfor sker rekrutteringen blandet andet også gennem Dansk Ungdoms Fællesråds 80 medlemsorganisationer, der både når ud til faglærte unge, unge på erhvervsskoler, unge med handicap og unge med flygtningebaggrund.

”Ungdommen i dag er forandringsagenter, og med netværket Verdensmålsmbassadørerne vil en bred og mangfoldig gruppe af unge nu få muligheden for at tage konkret handling på verdensmålene. Det er snart 2030, og vi skal sammen rykke verden i en bedre retning,” siger Christine Ravn Lund, forkvinde for Dansk Ungdoms Fællesråd.

En plads ved bordet til de unge

Fremtidens håndværkere, undervisere og ledere i det frivillige foreningsliv og i samfundet bør være stjernerne på banen og ikke tilskuere på tribunen i arbejdet for at nå målene. Ambitionen er, at Verdensmålsambassadørerne bliver en løftestang for, at danske unge får ejerskab over verdens udvikling. Projektet sikrer, at de unge sidder med ved bordet og er til stede, hvor mennesker mødes og meninger brydes.

”Den grønne omstilling generelt og danske virksomheder specifikt har både nu og fremover brug for unge, som er engagerede i bæredygtighed og formår at omsætte det til konkret handling. Tuborgfondet støtter både store og små projekter, som styrker unges muligheder for at accelerere den grønne omstilling. Når vi støtter Verdensmålsakademiet med så stor en bevilling, er det fordi, det er et rigtig godt eksempel på et projekt, som giver unge både ny viden og handlemuligheder,” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

Kontakt

Maria Grabowski, engagementschef, Verdens Bedste Nyheder
M: 21814840 / email: mg@worldsbestnews.org

Anni Riedel-Lyngskær, kommunikationsansvarlig Tuborgfondet
M: 20738076 / email: al@tuborgfondet.dk

Læs mere om akademiet fra i sommer og de nuværende ambassadører

Verdensmålsambassadørerne kort fortalt

Verdensmålsambassadørerne er et bæredygtigt ungenetværk af aktive stemmer, der er dedikerede til at omsætte Verdensmålene fra håb til handling. De engagerer andre unge via kreativ aktivisme og konstruktiv formidling. De nye ambassadører trænes på et akademi og dedikerer et frivilligt år til Verdensmålene.

I 2022 etableres et netværk for de 63 unge, der allerede har været igennem Verdensmålsakademiet. Netværket fastholder deres frivillige engagement, udvider deres kompetencer og skaber rammer for erfaringsudveksling. Verdensmålsambassadørerne uddanner løbende nye Verdensmålsambassadører gennem en ung-til-ung tilgang. På den måde udvides netværket årligt med uddannelsen af nye ambassadører.

Den primære og aktive målgruppe er unge i aldersgruppen 16-30 år, der har et ønske om at arbejde med og engagere andre i Verdensmålene.