Alpenationen Østrig er nu blevet seneste europæiske land, der helt har droppet kul som fossilt brændstof.

Østrig lukker sit sidste kulkraftværk

Alpenationen Østrig er nu blevet seneste europæiske land, der helt har droppet kul som fossilt brændstof.

Amerikanske fiskere har fået bedre styr på fangsten. Kvoter og bedre fiskemetoder har stoppet ødelæggelsen af havet og fået fiskene til at vende tilbage.

Verdens Bedste Nyhedsbrev

Få ugens historier om fremskridt og bæredygtig udvikling direkte i din indbakke hver mandag.

Verdens Bedste Nyheder på Facebook og Twitter

Få gode nyheder på din facebookFå gode nyheder twitter

KORT NYT

Færre piger i børneægteskaber

Gennem de sidste 15 år har der på verdensplan sket et fald i andelen af piger, der bliver gift væk, som børn. Ifølge FN’s seneste opgørelse var 20 procent af kvinder mellem 20 og 24 blevet gift, inden de fyldte 18 år, i 2019. I 2004 var tallet 25 procent. Det betyder, at 25 millioner børneægteskaber er blevet undgået i løbet af de seneste ti år.

Sudan forbyder kvindelig omskæring

Det nordøstafrikanske land Sudan har en af verdens højeste rater af kvindelig omskæring. FN anslår, at 88 procent af sudanske kvinder og piger mellem 14 og 49 er blevet udsat for omskæring. Men det skal være slut nu. Den sudanske regering har netop forbudt kvindelig omskæring, og det vil kunne give op til tre år i fængsel for dem, der skærer.

Laveste antal henrettelser i 10 år

Færre mennesker bliver henrettet, og på verdensplan faldt antallet af offentlig kendte henrettelser til det laveste niveau i 10 år i 2019. Fra 2018 til 2019 faldt antallet af kendte henrettelser fra 690 til 657. Det præcise antal henrettelser på verdensplan kendes ikke, da Kina betragter antallet som en statshemmelighed.

New Zealand lovliggør abort

Parlamentet i New Zealand har netop stemt ja til at afkriminalisere abort, der ellers har været forbudt siden 1977. Tidligere skulle to læger godkende en eventuel abort – og det var kun muligt, hvis den gravide var i stor risiko for sundhedsskader.

Chile nu fri for landminer

Efter 21 år er Chile nu blevet færdig med at rydde alle de landminer, som de udlagde i halvfjerdserne. Da Chile tilmeldte sig den internationale konvention mod landminer, der trådte i kraft i 1999, lovede chilenerne ikke bare at lade være med at producere, sælge og udlægge miner, men også at rydde de miner, de allerede havde plantet. 164 lande er med i aftalen, og indtil videre har de skrottet 52 millioner antipersonelminer.

Selv når verdens befolkning når sit højdepunkt i 2100, vil det være muligt at mætte alle munde - men der vil ikke være mange røde bøffer på menuen.

Analyse: Mad nok til alle, når verdens befolkning topper

Selv når verdens befolkning når sit højdepunkt i 2100, vil det være muligt at mætte alle munde - men der vil ikke være mange røde bøffer på menuen.

De seneste 10 år er mængden af solenergi mangedoblet i Indien, der også er hjem til de største solcelleparker i verden. Samtidig flader væksten i kul ud. Georg Gearløs-agtige plastikfangermaskiner går hånd i hånd med nye love og regler mod plastik i disse år. Verden har fået øjnene op for, at plastikproblemerne skal løses.

Her finder du Verdens Bedste Nyheder

Du kan altid læse masser af nyheder på vores hjemmeside. Vi har også mediesamarbejder, så du kan få vores nyheder om fremskridt og løsninger på flere platforme.

ANALYSER

Grøn energi

Luftforurening

Juridiske hjælpestationer hjælper med at få afklaret retssager langt hurtigere i Zambia. Jurastuderende i Myanmar bliver nu undervist i menneskerettigheder.