30. september 2014

Afrika rykker ind i Industriens Hus

1. oktober åbner Verdens Bedste Nyheder i samarbejde med DI en udstilling om Afrika i vækst på Rådhuspladsen i København.

Vi har gennem mange år set, hørt og læst om et afrikansk kontinent plaget af død, nød og håbløshed.

Men afrikanske lande er under hastig forandring. 11 af verdens 20 hurtigst voksende økonomier ligger i Afrika, og væksten fortsætter. Det afrikanske kontinent vil i gennemsnit have en vækst på over fem procent hvert år frem mod 2018.

Derfor sætter Verdens Bedste Nyheder i samarbejde med Dansk Industri nu fokus på de fremskridt i Afrika, som Danmark og danske virksomheder er en del af, men som mange stadig ikke er klar over.

”Hver tredje afrikaner er i dag middelklasse, og Afrika kan i dag kalde sig verdensmester i vækst, men det hører vi sjældent om. Hvis mediernes ensidige fortællinger om sult og krig får lov at dominere, skaber det et skævvredet billede, der i værste fald kan være med til at bremse udviklingen. Det er på tide, at vi får opdateret og nuanceret vores opfattelse af det afrikanske kontinent,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er sekretariatsleder i Verdens Bedste Nyheder.

 

I de næste to måneder kan alle gå ind fra gaden og se den nye udstilling i foyeren i Industriens Hus. Med udstillingen håber Thomas Ravn-Pedersen at oplyse om de mange investeringsmuligheder, der ligger for danske virksomheder i Afrika:

”Alt for mange danske virksomheder ikke er klar over, at der er en meget gunstig forvandling på vej, så man nu taler om det håbefulde kontinent. Derfor er det helt essentielt, at også erhvervslivet får mulighed for at handle på et ordentligt vidensgrundlag.”

Det budskab bakker samarbejdspartneren i Dansk Industri op om:

”For at skabe vækst i Afrika skal vi investere og handle mere med landene. Det skaber arbejdspladser, og det er den allerbedste måde at få dem ud af fattigdom på. Derfor er det vigtigt, at vi målretter dansk bistandshjælp på en måde, hvor erhvervslivet spiller en mere central rolle,” siger direktør i DI, Thomas Bustrup.

Udstillingen omfatter fire meget forskellige eksempler på dansk knowhow og teknologi, som kommer mange afrikanere til gode og bidrager til et bedre liv. BlueTown sikrer billigt internet i øde områder af Afrika. Grundfos anlægger lokale drikkevandsstationer på savannen. FLSmidth har etableret cementfabrikker og uddanner lokalbefolkningen. Og Toms Gruppen har udviklet en bæredygtig produktion af kakaobønner.

Fakta

Udstillingen har åbent for offentligheden alle hverdage mellem kl. 8 og 17 i oktober og november.

Galleri

55555

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.