02. februar 2012

Børn skal have lov at leve

Det er farligt at blive født i et u-land. Din mor kan dø i barselseng. Og inden du bliver fem har du en stor risiko for at blive syg af malaria, mæslinger og underernæring.

Men det er heldigvis meget nemt at gøre noget ved problemerne – blandt andet gennem de projekter, som Danmarks Indsamlingen har været med til at støtte.

Det handler om at vaccinere børnene, uddanne sundhedsplejerske, give mødre viden om ernæring og bekæmpe sygdomme som malaria gennem ny teknologi som bedre myggenet og bedre behandling.

Takket være initiativer som disse falder børnedødeligheden hastigt i hele verden. Siden 1990 er tallet faldet med en tredjedel fra 99 døde per 1.000 til 66 i 2009.

Lande som Bangladesh, Nepal og Eritrea har oplevet fald i børnedødeligheden på 60%. Omfattende vaccinationsprogrammer har betydet, at på bare ti år er antallet af børn i Afrika, som dør af mæslinger, faldet med over 90%.

I 2010 oplevede man for første gang nogensinde at børnedødeligheden lå under 9 millioner om året. Men der dør altså stadig ca. 22.000 børn hver dag. Det svarer til ca. 924 i timen eller ca. 15 i minuttet.

Børnene dør typisk af sygdomme som malaria og diarre, der normalt kan forebygges eller behandles. Derfor er der stadig brug for din støtte til initiativer som Danmarks Indsamlingen.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.