12. september 2013

Hele landsbyen skal hæves i kampen mod cykloner

Ranak Martin, FN’s Fødevareprogram

Ranak Martin, FN’s Fødevareprogram

»Vi måtte svømme gennem vandet og holde hinanden i hånden, indtil vi nåede i sikkerhed. Vores hus blev ødelagt og al vores mad og tøj var væk. Vi boede på interimistiske krisecentre og havde kun det tøj, vi havde på kroppen. Det var så smertefuldt.«

Sådan fortæller Fatema Begum, der sammen med sin familie bor i et af de mest katastroferamte områder på Bangladesh’ sydlige kyststrækning og to gange – i 2007 og 2009 – har mistet sit hjem i voldsomme cykloner.

Efter den seneste cyklon lancerede FN’s Fødevareprogram et projekt, som hjælper indbyggerne i området med at hæve fundamentet under landsbyen og dermed bringe huse, haver og jorde i større sikkerhed for oversvømmelser.

I bytte for mad og kontanter giver indbyggerne i området deres arbejdskraft til at hæve boliger og veje, genopbygge dæmninger og genudgrave kanaler. Med til projektet hører, at befolkningen bliver undervist i katastrofeberedskab, hygiejne, sanitet og ernæring.

»Før jeg blev involveret i dette projekt, var vi ekstremt fattige. Nu hvor både min mand og jeg tjener penge, har vi råd til pænt tøj, ordentlig mad og til at sende vores børn i skole. De penge og den mad, vi har modtaget gennem dette projekt, har givet os et godt liv,« siger Fatema Begum, som er en af i alt 400.000 mennesker, der modtager støtte gennem projektet.

Yderligere 18.000 kvinder får starthjælp til at åbne små forretninger, så de har chancen for at brødføde sig selv på sigt.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.