29. august 2013

Indiens fattige får mad af regeringen

800 millioner af Indiens fattigste forventes at få gavn af nyt omfattende fødevareprogram

Indiens regering har besluttet sig for at gøre noget ved den omfattende mangel på mad, der stadig er et grundvilkår for cirka halvdelen af Indiens befolkning.

Ifølge ordlyden i den nye lov ’The National Food Security Bill’ vil 75 procent af Indiens landbefolkning og 50 procent af landets bybefolkning fremover kunne købe udvalgte madvarer til stærkt nedsatte priser. Dette sker ved, at staten subsidierer prisen på bestemte fødevarer.

De mest trængende familier vil blandt andet kunne købe et kilo ris til tre rupees, eller cirka 20 danske øre, hvedemel for to rupees, og hirse for én rupee.

På trods af Indiens økonomiske fremgang er sult stadig et stort problem i landet. FN’s Fødevareorganisation vurderer, at 217 millioner indere var underernærede i 2012. Ifølge den indiske regering er knap halvdelen af indiske børn under fem år kronisk underernærede.

Derfor er det på høje tid, at Indiens regering iværksætter fødevareprogrammet, der vil blive det største statslige tiltag til at bekæmpe sult i Indiens historie.

Men kritiske røster mener, at fødevareprogrammet er kommet i stand for at øge den siddende regerings popularitet. Kritikerne frygter også, at fødevareprogrammet vil have minimal effekt på grund af dårlig ledelse og korruption.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.