30. april 2024

Johanne Schmidt-Nielsen er ny forperson i Verdens Bedste Nyheder

Sådan ser – det meste af – Verdens Bedste Nyheders bestyrelse ud. Forrest fra venstre står Henrik Fredborg Larsen, direktør UNDP’s nordiske kontor, Stine Pilegaard Jespersen, underdirektør for arbejdsmarked, uddannelse og forskning, Dansk Erhverv (næstforperson), Kim Jensen, kommunikationskonsulent, CISU (observatør), Flemming Johannesen, kommunikationschef, FN Byen. Bagerst står Claus Stig Pedersen, nordisk chef for bæredygtighed, Deloitte, og Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær Red Barnet og repræsentant for Globalt Fokus (forperson). På billedet mangler Marie Gad, underdirektør for global udvikling og bæredygtighed, DI, og Julie Rosenkilde, sekretariatsleder Nyt Europa og forperson for 92-gruppen.

Sådan ser – det meste af – Verdens Bedste Nyheders bestyrelse ud. Forrest fra venstre står Henrik Fredborg Larsen, direktør UNDP’s nordiske kontor, Stine Pilegaard Jespersen, underdirektør for arbejdsmarked, uddannelse og forskning, Dansk Erhverv (næstforperson), Kim Jensen, kommunikationskonsulent, CISU (observatør), Flemming Johannesen, kommunikationschef, FN Byen. Bagerst står Claus Stig Pedersen, nordisk chef for bæredygtighed, Deloitte, og Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær Red Barnet og repræsentant for Globalt Fokus (forperson). På billedet mangler Marie Gad, underdirektør for global udvikling og bæredygtighed, DI, og Julie Rosenkilde, sekretariatsleder Nyt Europa og forperson for 92-gruppen. Foto: Klaus Holsting

”Verdens Bedste Nyheder er et vanvittigt vigtigt projekt. I viser, at det kan lade sig gøre at forandre verden. I er magtesløshedsbekæmpere. I er håbskabere og udsynsskabere.” 

Sådan lød budskabet, da Johanne Schmidt-Nielsen i 2015 holdt tale ved Verdens Bedste Nyheders årskonference.  

Nu sætter hun sig selv for bordenden af foreningen Verdens Bedste Nyheder som ny forperson for bestyrelsen.

Verdens Bedste Nyheder viser os, at det giver mening at handle. Det er inspirerende og en af årsagerne til, at jeg har engageret mig fra starten – sammen med mange tusinde andre frivillige. Derfor er jeg også rigtig glad for valget. Jeg glæder mig til at være med til at bære projektet videre,” siger Johanne Schmidt-Nielsen om den nye rolle. Hun er valgt til Verdens Bedste Nyheders bestyrelse som repræsentant for Globalt Fokus.

Johanne Schmidt-Nielsen har deltaget som frivillig ”avisuddeler” for Verdens Bedste Nyheder lige siden, de første nyheder blev delt ud på gaden i 2010.  

”Vi er meget taknemmelige for, at Johanne har sagt ja til dette hverv, og glæder os meget til at videreudvikle Verdens Bedste Nyheder sammen med hende og den øvrige bestyrelse,” siger direktør og chefredaktør Thomas Ravn-Pedersen. 

Med valget af ny forperson siger Verdens Bedste Nyheder også farvel til den hidtidige leder af bestyrelsen, Birgitte Qvist-Sørensen, tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.  

Verdens Bedste Nyheders afgående og nyvalgte formandskab, april 2024: Fra venstre står Stine Pilegaard Jespersen, nyvalgt næstforperson, underdirektør for arbejdsmarked, uddannelse og forskning, Dansk Erhverv, Johanne Schmidt-Nielsen, nyvalgt forperson, generalsekretær i Red Barnet og repræsentant for Globalt Fokus, sammen med Birgitte Qvist-Sørensen, tidl. formand og generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp, og Thomas Bustrup, tidl. næstformand, viceadm. direktør, Dansk Industri. Foto: Klaus Holsting

Birgitte Qvist-Sørensen har i næsten ti år været en uvurderlig og utrættelig leder af foreningen Verdens Bedste Nyheder.  

Også næstformand Thomas Bustrup, viceadministrerende direktør i Dansk Industri giver efter otte år stafetten videre. Stine Pilegaard Jespersen, underdirektør i Dansk Erhverv overtager rollen som næstforperson. Og Marie Gad, underdirektør i Dansk Industri, træder ind i bestyrelsen. 

På generalforsamlingen blev det også et farvel til stifter og direktør for Constructive Institute, Ulrik Haagerup, der efter otte år lader nye mediefaglige kræfter tage over.  

”Verdens Bedste Nyheder er en lille organisation med store ambitioner og en vigtig mission. Derfor er det et privilegium at være omgivet og ledet af nogle af de dygtigste kapaciteter fra en bred vifte af brancher og sektorer. Vi skylder Birgitte, Thomas og Ulrik en stor tak for deres store arbejde,” siger Thomas Ravn-Pedersen. 

Verdens Bedste Nyheders bestyrelse består herefter af: forperson Johanne Schmidt-Nielsen, næstforperson Stine Pilegaard Jespersen, direktør for UNDP’s nordiske kontor, Henrik Fredborg Larsen, sekretariatsleder i Nyt Europa og forperson for 92-gruppen, Julie Rosenkilde, underdirektør for global udvikling og bæredygtighed i DI, Marie Gad, kommunikationschef i FN-Byen, Flemming Johannesen, nordisk chef for bæredygtighed i Deloitte, Claus Stig Pedersen og kommunikationskonsulent i CISU, Kim Jensen (observatør). 

Kort om Verdens Bedste Nyheder

Vi er i dag et uafhængigt medie, der hver dag laver konstruktiv journalistik om fremskridt og løsninger på klodens største udfordringer.

Verdens Bedste Nyheder startede som en oplysningskampagne i 2010. Bag initiativet stod Globalt Fokus (det daværende NGO FORUM), Danida og FN. Undersøgelser viste, at den danske befolkning vidste ganske lidt om udviklingslandene – og at folk generelt troede, at det gik meget dårligere i verden, end det rent faktisk gjorde på en lang række områder, for eksempel fattigdoms- og sygdomsbekæmpelse, krig og konflikt. Siden har Verdens Bedste Nyheder udviklet sig til et uafhængigt medie, og vi blev stiftet som en selvstændig forening i 2016.

Sophie Rytter Skjoldager

Redaktions- og souschef

Sophie Rytter Skjoldager er uddannet journalist fra Syddansk Universitet (Cand. mag) i 2011. Hun har tidligere være journalist hos Ekstra Bladet og Amnesty International. Sophie Rytter Skjoldager er især optaget af klimakrisen og de politiske rettigheder, for eksempel ytringsfrihed og retten til privatliv

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.