08. juni 2013

Kom med Jeres gode nyhed!

Kære ngo’er bag Verdens Bedste Nyheder. Denne gode nyhed har været lidt længe undervejs, men nu er den her. Årets samarbejde med Metroxpress er nu en realitet!

Derfor glæder vi os til at modtage jeres bud på artikler. Den lille avis er blevet endnu mindre, men til gengæld er oplaget blevet større. Det betyder, at 10 artikler fra Verdens Bedste Nyheders partnere i 2013 vil nå ud til anslået 600.000 danskere!

Derudover skal vi bruge overraskende, spændende og slagkraftige nyheder til vores egen, Verdens Bedste Nyheder-avis, der i år deles ud til danskerne i mindst 120.000 eksemplarer d. 13. september af Danmarks sejeste frivillige.

 

Årets tema 

Vi kan afskaffe fattigdom! Men hvordan gør vi det? Årets artikler skal handle om, hvordan danske udviklingsorganisationer hver dag kommer lidt tættere på at afskaffe fattigdom. Rammen er 2015 Målene, og metoderne kender I.

Vi kan afskaffe fattigdom via adgang til uddannelse og arbejdsmarkedet, gennem styrkelse af kvinders rettigheder og reduktion af børne- og mødredødelighed. Bekæmpelse af hiv/aids, malaria og andre sygdomme og ved at sikre en miljøvenlig og bæredygtig udvikling, der skåner vores klima. Vi kan afskaffe fattigdom ved at sikre et globalt partnerskab for udvikling og muligheder for samhandel, der skaber vækst.

Jeres artikler skal handle om konkrete udviklingsprojekter, og de må meget gerne fortælles gennem en case, der har rykket sig. Livet er blevet en lille smule bedre. Vinklen skal være overraskende – enten gennem resultater eller overraskende positive konsekvenser. Eller blot en side af udviklingslande, vi aldrig ser i medierne.’

 

Sådan er i med!

D. 21. maj: Udfyld artikelskemaet i bunden af dette brev og send det til verdensbedstenyheder@ngoforum.dk

D. 31. maj Senest 31. maj får I besked, om jeres vinkel er blevet valgt. For at komme i Metroxpress eller Verdens Bedste Nyheder-avisen er det en forudsætning, at vi modtager 2-4 gode/professionelle fotos i høj opløsning, min. 300 dpi..

D. 10. juni: Deadline for de udvalgte færdigskrevne artikler er 10. juni. Artikler, der kommer i betragtning, er den korte nyhedshistorie på maks. 1.400-1.500 anslag inklusiv mellemrum. Der vil kunne aftales særskilt (og dermed senere) deadline for fotos.

Anne Mette Futtrup har igen i år sagt ja til at være redaktør på Metroxpress-artikler samt artiklerne til Verdens Bedste Nyheder-avisen. Ved spørgsmål, kontakt Anne Mette Futtrup på tlf. 40 72 45 50.

Vi glæder os meget til at læse jeres forslag og artikler!

Venlig hilsen, Verdens Bedste Nyheder-sekretariatet.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.