03. december 2015

Kom med til konference om Verdens Bedste Nyheder 2016

Torsdag den 17. december er du inviteret til konference om Verdens Bedste Nyheders rolle i 2016. Det bliver en sjov, spændende og lidt skæv dag, hvor vi sammen ser på, hvordan din og andre organisationer får mest muligt ud af samarbejdet med Verdens Bedste Nyheder i det nye år.

Foto: Bettina Stuhr

Foto: Bettina Stuhr

Vi starter dagen med to markante stemmer, der på hver sin måde arbejder målrettet med verdens udvikling.

Først åbner den nye formand for FN’s Generalforsamling, Mogens Lykketoft, konferencen. Hvad er status på lanceringen af Verdensmålene, hvordan er det gået siden september – og hvordan kan vi bedst sikre et stærkt samarbejde om målene i Danmark og Europa de kommende år?

Derefter kommer politisk ordfører for Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, der som den eneste politiker har deltaget i Verdens Bedste Nyheders morgenevent i alle seks år. Hvorfor er Johanne så glad for at dele aviser ud tidligt om morgen – og hvad forventer hun af de ambitiøse Verdensmål?

Som stemme fra erhvervslivet vil Claus Stig Pedersen, Head of Corporate Sustainability hos Novozymes, fortælle, hvad de nye verdensmål betyder for en global biotech-virksomhed som Novozymes – og hvilken særlig rolle, partnerskaber har for virksomhedens CSR-arbejde.

Konstruktiv journalistik – hvordan virker det?

Projektleder for kommunikation og medier hos Verdens Bedste Nyheder, Sophie Rytter, fortæller derefter om redaktionens arbejde med konstruktiv journalistik, og hvorfor vi mener, håb skaber handling. Vi tager udgangspunkt i de bedste nyheder fra 2015.

Siden Verdens Bedste Nyheder startede, har samarbejdet med MetroXpress været centralt for at udbrede nyhederne – både til morgeneventen, men nu også via MX Train TV i S-togene.

Salgsdirektør Kenneth Madsen og chefredaktør Jonas Rathje fra Metroxpress fortæller fra hver deres stol, hvordan gode og globale nyheder virker i Danmarks mest læste dagblad.

I september stillede Radio24syv Sophie Rytter en udfordring: Kan du levere en dagsaktuel god nyhed, ikke bare i dag, men hver morgen i løbet af en uge?

Journalist og radiovært Kaare Svejstrup genudsender dele af udsendelserne – og diskuterer med Sophie, hvorfor konstruktive nyheder ofte har svært ved at slippe gennem det redaktionelle nåleøje.

Lad os høre din mening

Med Verdensmålene som omdrejningspunkt inviterer vi derefter dig og de andre deltagere til en mix & match-session, hvor uventede ideer og nye mulige samarbejder kan opstå.

Hvordan skaber vi de bedste samarbejder omkring kommunikation og udvikling – og hvordan kan Verdens Bedste Nyheder bedst støtte og styrke din organisations gennemslagskraft?

Kan kunsten knække koden?

Balletmester for Den Kongelige Ballet, Nikolaj Hübbe, fortæller, hvordan Verdensmålene sneg sig ind på Gamle Scene i oktober måned – og om, hvordan temaet håb blev brugt i den kunstneriske formidling.

Som kreativt indslag har han inviteret en balletdanser, og taget Arne Jacobsens designerstol Ægget med. Hvordan de to elementer skal kombineres, må du se på dagen.

Verdens fremtid starter hjemme hos dig

Forandring begynder med os selv – og med de små daglige ting, som kan blive store, når flere og flere begynder at gøre det samme.

Projektleder for kampagne & event hos Verdens Bedste Nyheder, Maria Grabowski, omsætter Verdensmålene fra luftige overskrifter og abstrakte hensigter til hverdagsnære og konkrete handlinger, med konceptet #LittleBigThings.

Vi vil gerne høre dine idéer til hverdagshandlinger for forandring – og måske bliver du inspireret til at tage nogen af idéerne med hjem og bruge dem i hverdagen?

Program til konference

> Klik her for at se programmet <

Hvis du vil med til konferencen, skal du skrive til Clara Halvorsen på clha@dca.dk inden den 10. december.

Har du spørgsmål til konferencen, kan du ringe til Maria Grabowski på 33 18 77 14.