21. august 2013

Mad i maven og viden i hovedet er vejen frem

Læs historierne om ni mennesker, der er kommet til tops med hjælp fra skolegang og mad.

Ni ud af ti af verdens børn går i dag i skole. Det er et kæmpe fremskridt, men der er stadig 57 millioner børn, der ikke får en skolegang. Det er vigtigt, at de også får mulighed for at suge viden til sig som de kan bruge som voksne.

Men skole gør det ikke alene. Alt for mange børn får ikke nok at spise. Mange får slet ikke mad i løbet af en skoledag. Det går ud over deres evne til at koncentrere sig og opsamle ny viden, og dermed kan meget af undervisningen være spildt.

FN’s fødevareprogram WFP har interviewet ni personer, der har det til fælles, at de alle fik et måltid mad mens de gik i skole. Læs blandt andet om marathonløberen, der har vundet to olympiske medaljer; den prisvindende journalist, der led af børnelammelse; eller bjergbestigeren, der blev sendt i skole så hun kunne få noget at spise, men som hurtigt blev motiveret til at lære.

De ni interviewede er enige om, at skolemaden har spillet en vigtig rolle i deres udvikling. Uden skolemaden og undervisningen på deres skoler, ville de ikke være nået så langt som de er i dag, hvor de har fået succes indenfor deres felt og er til gavn for deres samfund.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.