04. marts 2013

Ris og fisk bag landbrugsrevolution i Bangladesh

Fisk i rismarker kan gøde jorden og holder sygdom ude af risene. Bæredygtigt landbrug kan sikre fødevarer og forventes at indbringe milliarder i Bangladesh, viser en ny rapport.

At kombinere risdyrkning og fiskeopdræt kan være svaret på en række af de store klimaudfordringer som Bangladesh i øjeblikket står overfor. Udover at sikre bedre og mere nærende fødevare skal de nye landbrugsmetoder medvirke til en mindre belastning af miljøet.

Ved at kombinere fiskeopdræt med risdyrkning opnår man et højere næringsindhold i jorden, idet fiskene er med til at gøde den. Samtidig holder fiskene sygdomsudbrud i risplanterne nede, ved at spise de insekter der gør skade på planterne.

Flere eksperter mener at de kombinerede rismarker og fiskefarme har potentiale til at blive en ’blå-grøn revolution’ af Bangladeshs landbrug. Ved at udnytte ressourcerne bedre, kan det være med til at sikre en større fødevareproduktion og en økonomisk gevinst for i landet, der vil kunne indbringe landet adskillige milliarder.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.