08. september 2014

Verden er et bedre sted, end du tror

Pressemeddelse. På fredag mellem klokken 7 og 9 vil danskere på farten få en anderledes start på dagen.

På gader, pladser og togstationer vil over 1.000 frivillige og en lang række fremtrædende politikere og ministre servere juice og Verdens Bedste Nyheder. Det skal nemlig fejres, at det går langt bedre i verden, end danskerne i virkeligheden går rundt og tror.

Når danskerne bliver spurgt i Danidas årlige meningsundersøgelse viser det sig gang på gang, at der stadig hersker sejlivede myter i befolkningen om situationen i udviklingslandene. Virkeligheden er, at der er sket markante fremskridt i Afrika, Asien og Latinamerika over de sidste to årtier.

Den seneste måling fra Danida viser, at 51 procent af danskerne tror, at udviklingskronerne ender i de forkerte lommer. Og det selvom, at det i 2012 kun var 0,1 promille af bistanden, som Danida konstaterede som tab eller korruption. Målingen viser også, at stort set ingen danskere mener, at vi kan afskaffe fattigdom. Sandheden er, at der er i dag er 700 millioner færre ekstremt fattige, end for 20 år siden.

Og de gode nyheder stopper ikke her. Ni ud af ti børn i udviklingslandene kan nu glæde sig til at starte i skole. 2,3 milliarder mennesker har siden 1990 fået adgang til rent vand. Antallet af mennesker, der dør af malaria, er faldet med hele 42 procent siden 2000, og 17.000 flere børn overlever hver eneste dag.

”Det er tid til at gøre op med de forkerte myter om bistanden, for de kan i værste fald være med til at bremse den udvikling, der er i fuld gang. Derfor fejrer vi igen i år, at verden bevæger sig i den rigtige retning. Der er nemlig kun én måde, vi kan udrydde fordommene på: Igennem nuanceret viden. Og den spreder vores mange frivillige og politikere nu på fredag,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er sekretariatsleder for Verdens Bedste Nyheder.

Det er femte år i træk, at Verdens Bedste Nyheder bliver delt ud på gader og stræder. Det vil ske på 126 uddelingssteder i over 50 danske byer. Danskerne vil samtidig kunne læse Verdens Bedste Nyheder på Thises mælkekartoner, på juicekartoner, i aviser, i blade, i S-togene – og på Udenrigsministeriets store gavle ud mod vandet.

Bag den landsdækkende nyhedskampagne står FN, DANIDA og godt 100 danske udviklingsorganisationer i et stærkt samarbejde, der skal oplyse danskerne om, at kampen mod fattigdom nytter. Flere end 90 danske virksomheder spreder desuden de gode budskaber til deres medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Find de 126 uddelingssteder her.

Se de 90 partnervirksomheder.

Kontakt information

Karoline Rahbek, projektleder i Verdens Bedste Nyheder
kara@dca.dk, mobil: 31 13 07 70

Karoline Rahbek

Chefrådgiver og redaktør

Karoline Rahbek er uddannet i kommunikation og dansk på Københavns Universitet. Hun har tidligere bl.a. rejst verden rundt og dækket projekter for WWF Verdensnaturfonden som redaktør og været med til at starte MSC op i Danmark. Hun skriver især om virksomheders rolle i at rykke kloden i en mere bæredygtig retning.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.