02. september 2011

Verdens Bedste Nyheder 'flashmobbede' sig igennem Aarhus festuge

Tirsdag eftermiddag den 30. august kl. 16.30 skete der noget helt usædvanligt på Lille Torv i Aarhus.

Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder

Her var en flok lokale aktivister fra bl.a. Seniorer uden Grænser, Mellemfolkelig Samvirke, Oplysning om den 3. Verden, Ghana Venskabsgrupperne og mange flere sammen om at gennemføre en flash mob som optakt til Verdens Bedste Nyheder-kampagnen, der fokuserer på de store og varige fremskridt for verdens fattige og nødlidende.

Iført ens kampagne-t-shirts mødtes flash-mobberne ’helt tilfældigt’ på Lille Torv og stillede sig op i besynderlige kropsstillinger med æbler i hænderne. Samtidig stod otte udvalgte ’råbere’ på forskellig vis og råbte: ”Kampen mod fattigdom bærer frugt” til de mange overraskede forbipasserende midt i festugen.

Se TV2 Østjyllands reportage fra den sjove happening i Aarhus her.

Bag Verdens Bedste Nyheder står FN, Danida og de danske u-landsorganisationer. Normalt møder vi organisationerne i færd med at samle ind. Men ved flash-mobben blev tingene vendt på hovedet, og gæsterne under Aarhus Festuge fik i stedet en frugtgave og glædelige nyheder som tak for den store indsats, som vi danskere også har bidraget til.

FNs 2015 Mål er verdens samlede plan for at komme fattigdommen til livs – og planen virker: Andelen af fattige mennesker i verden er halveret siden 1990, 89% af alle børn i u-landene går nu i skole, og 84% af alle mennesker i u-landene har fået adgang til rent drikkevand.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.