08. september 2015

Vi har meget at fejre - så det gør vi på fredag!

Verden er blevet et bedre sted, vi ved det bare ikke. På fredag fejrer Verdens Bedste Nyheder, at vi lever længere og bedre i verden. Og alle er inviteret.

Ulrik Jantzen

Ulrik Jantzen

Fredag morgen d. 11. september kl.7-9 kan morgenfriske danskere derfor få chokolade og Verdens Bedste Nyheder på cykelstier og togstationer i hele landet. Kampagnen bliver i år større end nogensinde.

Over halvdelen af danskerne tror, at verden er blevet et værre sted de sidste 20 år. Men faktisk forholder det sig omvendt – vi lever længere og bedre globalt. Der er sket markante fremskridt på stort set alle områder: Folk lever længere i ni ud af ti lande, fire ud af fem kan i dag læse og skrive, og de mindst udviklede nationer tjener nu næsten tre gange så meget som i 1990.

Hastig udvikling

Det er især det østlige Asien og Afrika syd for Sahara, der rykker i disse år. Faktisk udvikler verdens såkaldt mindst udviklede lande sig pt. 4,6 gange så hurtigt, som de mest udviklede lande. Det betyder, at forskellen mellem verdens fattige og rige lande bliver mindre, hvis tendensen fortsætter.

”Vi har lige nu en situation i Syrien og dele af Afrika, der fylder meget i medierne. Og det er vigtigt fortsat at have fokus på. Men vi må ikke glemme, at det er færre og færre steder i verden, hvor folk har behov for at flygte. Verden bevæger sig i den rigtige retning, og med politisk vilje kan vi inden for få år afskaffe fattigdom og sult helt. Det budskab spreder vores mange frivillige og politikere nu på fredag,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er sekretariatsleder for Verdens Bedste Nyheder.

Gode nyheder spreder sig i Europa

Verdens Bedste Nyheder har været en dansk kampagnesucces gennem de sidste 6 år – og nu indtager kampagnen også resten af Europa. Avisen med Verdens Bedste Nyheder bliver derfor også uddelt i 19 andre europæiske lande – på deres eget sprog.

”Det er ganske enestående, at en dansk kampagne spreder sig internationalt på denne måde. Det er fantastisk at vi har mulighed for at bidrage med nuanceret oplysning om verdens tilstand fra Sverige til Slovakiet”, siger Thomas Ravn-Pedersen

Verdens Bedste Morgen

  • 22 politikere fra seks partier har meldt sig til eventen – heriblandt udenrigsminister Kristian Jensen (V) og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).
  • 9 udenlandske ambassader deler Verdens Bedste Nyheder ud på Kongens Nytorv i København.
  • Flere end 1.500 frivillige deler ud på 140 uddelingssteder i hele landet.
  • Ud over Danmark bliver Verdens Bedste Nyheder nu også uddelt i 19 lande – og på 24 sprog – rundt om i Europa som en del af EU’s European Year for Development.
  • På Rådhuspladsen i København har vi i samarbejde med IBIS, Roskilde Festival og Footwork stablet Verdens Bedste Morgenfest på benene. Der vil blive musik og dans – og god mulighed for billeder!

Sophie Rytter Skjoldager

Redaktions- og souschef

Sophie Rytter Skjoldager er uddannet journalist fra Syddansk Universitet (Cand. mag) i 2011. Hun har tidligere være journalist hos Ekstra Bladet og Amnesty International. Sophie Rytter Skjoldager er især optaget af klimakrisen og de politiske rettigheder, for eksempel ytringsfrihed og retten til privatliv

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.