Verdensmålene – Global Goals

Download ikonerne

Print

Kronprinsesse Mary hejser flaget, som repræsenterer mål 5: Ligestilling mellem Kønnene. Foto: Ulrik Jantzen

Foto: Ulrik Jantzen

I september 2015 i hjertet af København hejste Kronprinsesse Mary et flag for mål 5: Ligestilling mellem Kønnene. Efterfølgende er flag blevet hejst verden over – ét for hvert mål. Se galleriet her.

2015 var på mange måder Verdens Vigtigste År. Det var nemlig året, hvor verdens ledere blev enige om en række nye og ekstremt ambitiøse mål for fremtiden: De såkaldte Verdensmål for Bæredygtig Udvikling (ofte bare kaldet Verdensmålene, eller Global Goals).

De 17 Verdensmål er samlet set den mest ambitiøse plan i menneskehedens historie. Deres i alt 169 delmål handler om at løse mange af verdens største problemer.

Blandt andet skal vi udrydde fattigdom og sult, sikre øget global lighed og opnå en bæredygtig verdensøkonomi. Det er planen, at Verdensmålene skal være opfyldt i 2030.

De nye mål vil – ligesom deres forgængere, 2015 Målene – få betydning for milliarder af mennesker. Denne gang skal problemerne med sult, fattigdom og sygdomme ikke kun nedbringes, men i mange tilfælde helt løses.

Hvor de tidligere mål mest omhandlede udviklingslandene, vil de nye Verdensmål betyde, at alle lande i verden skal påtage sig et fælles ansvar og indstille sig på at producere, forbruge og agere bæredygtigt.

Du kan læse om målene på den officielle hjemmeside for Verdensmålene.

Klik på hvert mål til højre for at læse mere