12. september 2013

Andelen af verdens fattige er halveret

Siden 1990 er 700 millioner mennesker løftet ud af fattigdom

Foto: USAid

Foto: USAid

Økonomisk opsving i u-lande og offentlige investeringer i sundhed, uddannelse og fattigdomsreducerende programmer har løftet millioner ud af fattigdom. Ekstrem fattigdom er halveret siden 1990, og andelen af mennesker, der forsøger at overleve for mindre end 1,25 dollars om dagen, er faldet fra 47 procent til 22 procent. Det betyder, at der nu er omkring 700 millioner færre fattige, end der var i 1990.

I 2000 lovede verdens lande hinanden at halvere andelen af ekstremt fattige. Målet blev nået tre år før tid som følge af bedre adgang til uddannelse, sundhedspleje, ny teknologi og øget handel.

Selvom stigende priser på fødevarer og energi og den økonomiske recession er gået udover de fattigste og har bremset udviklingen, så er den ekstreme fattigdom fortsat med at falde.

Fremskridtet er størst i Asien , og alene i Kina er andelen af befolkningen, der lever i ekstrem fattigdom, faldet fra 60 procent i 1990 til 12 procent i 2010. I 2030 forventer FN, at ekstrem fattigdom er udryddet.

Selvom der er sket store fremskridt, er der stadig store udfordringer at tage fat på. Ét ud af otte mennesker går stadig sulten i seng, og globalt er ét ud af seks børn underernærede.

Morgenevent

Få Verdens Bedste Nyheder i mere end 50 byer landet over fredag den 13. september

Se alle uddelingsstederne og find det uddelingssted, der er nærmest dig.