05. september 2016

Få Verdens Bedste Nyheder fredag morgen

Fredag d. 9 september deler tusindvis af frivillige Verdens Bedste Nyheder og Verdensmåls-juice ud til morgenfriske danskere i hele landet for at fejre FN’s nye Verdensmål. Få avisen og en juice på en station eller cykelsti nær dig.

Foto: Malte Kristiansen/Verdens Bedste Nyheder. Verdensmålene handler om at skabe en verden, hvor både nuværende og kommende generationer kan leve et godt og bæredygtigt liv.

Foto: Malte Kristiansen/Verdens Bedste Nyheder. Verdensmålene handler om at skabe en verden, hvor både nuværende og kommende generationer kan leve et godt og bæredygtigt liv.

Dette indhold bruger cookies.
Ret dine indstillinger her

Verdensmål? Siger det dig noget? For et år siden vedtog alle verdens nationer den mest ambitiøse plan for den globale udvikling nogensinde set: FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

De 17 mål er en plan for, hvordan vores klode skal se ud i 2030: Vi skal gøre en ende på fattigdom og sult over alt, mindske ulighed og bekæmpe klimaforandringer. Vi skal alle – kort sagt – kunne leve et godt liv nu og samtidig give verden videre i ordentlig stand til vores børn.

Men hvordan skal vi kunne holde vores politiske ledere op på deres løfte, hvis ingen kender til det? Ifølge Epinion kender næsten hver 5. dansker allerede til Verdensmålene. Det er positivt, men Verdens Bedste Nyheder har nu sat sig for, at ALLE skal kende til de nye mål.

Behov for “magtløshedsbekæmpere”

Fredag morgen d. 9. september fra klokken 7-9 kan morgenfriske danskere derfor få Verdensmåls-juice fra Rynkeby og Verdens Bedste Nyheder-avisen på cykelstier, togstationer og centrale pladser i hele landet. Verdens Bedste Morgen bliver traditionen tro ikke kun et samlingspunkt for tusindvis af frivillige danskere. Den forener også igen i år en lang række politikere på tværs af partipolitiske skel. Udenrigsminister Kristian Jensen har været fast avis-uddeler i årevis sammen med Verdens Bedste Nyheder. Og det er han også i år.

”Verdensmålene er i virkeligheden verdens bedste nyhed. De kan være med til at forandre livet for milliarder af mennesker. Derfor er det helt indlysende, at vi skal engagere os i dem og få så mange som muligt til at gøre det samme”, siger udenrigsministeren om sin deltagelse.
Også Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen har hvert år delt Verdens Bedste Nyheder ud til danskerne lige siden initiativets start i 2010.
”Verdens Bedste Nyheder er magtesløshedsbekæmpere. De skaber håb og udsyn, og det er der brug for”, siger hun.

Verdenstime til danske skolebørn

I hele ugen op til morgeneventen underviser folkeskoler og ungdomsuddannelser over hele landet deres elever i netop Verdensmålene som en del af undervisningsprojektet ’Verdenstimen’.
”FN’s Verdensmål er for os alle, men de handler især om de unge generationer, der vil være voksne, når vi når deadline i 2030. Det er deres fremtid, og de kan selv være med til at forme den. Det lærer de om i Verdenstimen,” forklarer Thomas Ravn-Pedersen, sekretariatsleder i Verdens Bedste Nyheder.

Verdenstimen er en del af den globale kampagne The World’s Largest Lesson. I Danmark har Verdens Bedste Nyheder taget initiativ til Verdenstimen, der hvert år i september udbreder kendskabet til Verdensmålene på skoler og ungdomsuddannelser i Danmark i samarbejde med en række danske NGO’er.

Forretningspotentialer i Verdensmål

Erhvervslivet sætter også fokus på Verdensmålene hele dagen. Når Verdens Bedste Nyheders morgenevent slutter, fortsætter DI med konferencen Global Goals in Action hele formiddagen. Dansk Erhverv tager over om eftermiddagen med deres årlige CSR-seminar, der på fredag stiller skarpt på forretningspotentialerne i de nye Verdensmål.

Verdensmålene er i virkeligheden verdens bedste nyhed. De kan være med til at forandre livet for milliarder af mennesker. Derfor er det helt indlysende, at vi skal engagere os i dem og få så mange som muligt til at gøre det samme

Kristian Jensen, udenrigsminister