01. september 2014

Filippinsk politi sætter ind mod sexmisbrug af børn

Der er ikke altid hold i historierne om, at betjente i fattige lande er bundkorrupte. Dansk ngo underviser politifolk i hård kurs mod børnemisbrug.

Det filippinske politi har skærpet kursen over for sexturisme og sexmisbrug af børn.

Det fandt den italienske ambassadør i Turkmenistan ud af på egen krop i april, da han var på weekend i Filippinerne med tre drenge på 9, 10 og 12 år.

Drengene var gadebørn, som han havde samlet op i hovedstaden Manila.
Ambassadøren blev afsløret på sit hotel af medarbejdere fra en lokal hjælpeorganisation.

Kort efter var han bag lås og slå – og her hjalp hverken penge eller diplomatpas. Den 46-årige diplomat nægter sig skyldig, men er fortsat fængslet.

Både organisationens medarbejdere og de lokale politifolk vidste præcis, hvordan de skulle håndtere situationen. De var nemlig alle undervist af den danske organisation Stairway Foundation til at bekæmpe af sexmisbrug.

– Vi underviser hvert år mange tusinde politifolk i at håndtere problemet med sexmisbrug af børn. Det er helt enestående, at en privat ngo kommer så langt ind i politiets maskinrum. Og eksemplet viser, at det virker, siger danske Lars Jørgensen, der grundlagde Stairway i 1990 og har boet i Filippinerne lige siden.

Stairway er også i fuld gang med at undervise 50 andre børneorganisationer i at bekæmpe sexmisbrug af børn i deres lokalområde. Projektet er støttet af Danida og en række fonde i Danmark, Tyskland og Canada.

Problemet med sexmisbrug af børn er enormt, både i Filippinerne og i mange andre lande i Asien, Afrika og Latinamerika.

Unicef anslår, at 1 million børn hvert år ender i prostitution eller pornoindustrien.

 

Denne artikel blev bragt i MetroXpress den 1. september 2014.