11. april 2013

Udstilling: Hr. og fru Afrika - Historier fra middelklassen i Uganda og Ghana

Udendørs lyd- og fotoudstilling på Toftegårds Plads udfordrer vores stereotype og fordomsfulde opfattelse af Afrika. Fotografen Jesper Houborg og lydproducenten Sofie Vestergaard giver os et unikt indblik i et andet Afrika, som vi knapt nok kender.

Kort om arrangementet

Ser du lerhytter og børn med fluer om øjnene i din indre biograf, når du hører om Afrika? Er lydsporet trommemusik? Eller er du bare træt af at høre om Afrika og elendighed i samme sætning? Både indsamlingshows og nyheder sætter fokus på katastroferne – borgerkrig, tørke og hungersnød – men hvad med hverdagen? Og hvad med de folk, som ikke lever i bunden af samfundet?

“Hr. og fru Afrika” flytter fokus til den voksende middelklasse i hovedstæderne i Uganda og Ghana: Kampala og Accra. Ikke fordi den anden del af virkeligheden ikke eksisterer, men fordi historier fra et afrikansk middelklasseliv sjældent kommer hele vejen til Danmark.

Her kan du opleve udpluk fra en ualmindelig almindelig middelklassehverdag, som den tager sig ud for unge, urbane ugandere og ghanesere. Kom i øjenhøjde med spændte fodboldsupportere til landskamp og med den enlige mor, Pauline, under ballettræningen – og få lyden fra kollegiegangen, aerobictimen og beatboxere i skarp træning direkte ind i øregangene.

Du kan lytte til lydlandskaberne sådan her:

Lån en MP3-afspiller og et sæt hovedtelefoner i Mæt Café i Valby Kulturhus

Download lyden til din smartphone via udstillingens QR-koder

Forbered dig hjemmefra og hent lyden til din egen MP3-afspiller på www.africanmiddleclass.com

Med sin visuelle og auditive form ønsker “Hr. og fru Afrika” at levere et indblik, som er åben for fortolkning. Virkeligheden er kompleks, og dét understreges af den flermediale form, hvor fotografier og lydlandskaber indgår i et kreativt samspil og modspil med hinanden.

Kort om kunstneren

Fotograf Jesper Houborg og lydproducent Sofie Vestergaard har tilbragt 2 ½ måned i Kampala (Uganda) og Accra (Ghana) i efteråret 2012. Resultatet er udstillingen i foto og lyd “Hr. og fru Arika – Historier fra middelklassen i Uganda og Ghana”.

Kort om temaet Toftegårds Plads:

Toftegårds Plads har gennemgået en forvandling. Pladsen er ikke nødvendigvis blevet en smukkere plads, men der er blevet mulighedernes plads – her er næsten alt muligt, og dét ses tydeligt af de næste måneders begivenheder: Man kan stå på skøjter, man kan opleve en open-air-fotoudstilling, man kan pjaske med vand til den helt store guldmedalje, man kan udforske alfabetet, og man kan skabe kæmpemalerier med naturnedbrydelige farver.

Entré: Gratis. Ingen tilmelding.

Artikel hentet fra Kultur Valby

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.