18. marts 2013

Hver tredje latinamerikaner nu middelklasse

I et årti hvor industrialiserede lande har oplevet finanskrise, boomer middelklassen i tidligere udviklingslande. Og de er kommet for at blive.

1 ud af 3 latinamerikanere tjener nu mellem 10 og 50 dollar om dagen, og middelklassen i Latinamerika er nu ligeså stor som andelen af fattige, der lever for under 4 dollar om dagen.

Middelklassen i Latinamerika og Caribien er lige nu i voldsom vækst. En udvikling, der har taget omtrent 10 år.

Udviklingen skal ses i lyset af den økonomiske vækst i 2000’erne, som i mange, men ikke alle, lande har fremmet højere lønninger.

Men økonomisk vækst i 2000’erne var ikke isoleret til Latinamerika og Caribien, for mens den industrialiserede verden oplevede svære økonomiske udfordringer gennem et årti, gled flere udviklingslande tilsyneladende uforstyrrede gennem turbulensen og oplevede fortsat økonomisk vækst, der løftede mennesker ud af fattigdom og ind i middelklassen.

Det er forandringer, der er kommet for at blive. Takket være mere sofistikerede forbrugervaner har middelklassen i udviklingslande stor indflydelse på den globale handel – og i deres hjemlande vil de stille større krav til produkter af højere standard, men også uddannelse og sundhedssystemer.

Med en voksende kritisk befolkning vil der komme pres på politikere om institutionelle reformer og forbedret service.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.