20. august 2014

Streetsport øger forståelsen mellem unge syrere og libanesere

Unge libanesere og syrere samarbejder om at arrangere ugentlige sportaktiviteter for syriske og libanesiske børn i Libanon. Samtidig underviser de børnene i demokrati, konflikthåndtering og ligestilling mellem kønnene.

Krigen i Syrien lægger et kolossalt pres på Libanon, hvor mere end en million syriske flygtninge har søgt tilflugt.

200.000 børn i den skoledygtige alder har ikke mulighed for at komme i skole, samtidig med at skellene mellem libanesere og syrere bliver større og større.

 

Demokratiuddannelse

”Vi kan ikke længere vente på, at regeringen tager ansvar. Som en del af civilsamfundet har vi også et ansvar for at hjælpe de mange syrere, der befinder sig i Libanon,” siger Ibrahim Hourani, formand i GAME i Libanon, som forklaring på at have sat projektet i værk.

Projektet går ud på, at 150 unge syrere og libanesere skal igennem workshops og uddannes til trænere, så de kan nå ud til 5.000 børn i Libanon.

På banen følger trænerne øvelser og lege, der indirekte træner børnene i konflikthåndtering, ligestilling mellem kønnene og demokratisk beslutningstagen.

Trænerne lærer, hvordan de skal inkludere alle undervejs, og hvordan de får børnene til at give deres mening til kende, når de oplever noget uretfærdigt, om det så er på banen eller ude i samfundet.

Uden for banen er det hele organiseringen af de unge trænere, der foregår på en demokratisk måde.

Børnene strømmer til

Der er et akut behov for at aktivere børnene. Allerede ved første træningsgang i Shatila, en af de palæstinensiske flygtningelejre i Libanon, hvor der efterhånden også bor mange syrere, dukkede 170 børn op for at være med.

De første 50 unge er uddannede som trænere og underviser ugentligt børn i basket, fodbold og dans rundt om i Libanon, hvor de syriske og libanesiske børn kommer hinanden ved. For som Ibrahim Hourani siger:

”Det er vigtigt, at de libanesiske børn får en forståelse for de syriske børns situation”.

Fakta

GAME er en non-profit organisation, der arbejder for at udbrede gadeidræt og gadekultur.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.