08. september 2011

Unicef sætter turbo på kampen mod malaria

UNICEF oplever store fremskridt i kampen mod malaria, og derfor sætter vi nu nye mål for de næste to år. Indsatsen ventes at redde mindst 250.000 børns liv hvert år.

Hvert halve minut dør et barn af malaria. Det er en af de mest frygtede sygdomme i verden og en af de væsentligste årsager til, at 8,2 millioner børn mister livet hvert år. Malaria kan både behandles og forebygges med enkle midler. Derfor har UNICEF de seneste år sat mere fart på bekæmpelsen af sygdommen.

UNICEF har uddelt næsten 250 millioner myggenet overalt i Afrika, fordi vi i 2008 satte os et mål om, at mere end 80 procent af familierne i malariaramte områder skal sove under myggenet. Der mangler stadig at blive uddelt 25 millioner myggenet, men vi er meget tæt på målet. Derfor udvider UNICEF nu indsatsen til også at omfatte diagnosticering og behandling af sygdommen.

UNICEF skønner, at denne accelererede indsats vil reducere antallet af børn, der dør af malaria med mindst 250.000 om året.

”Det er fuldkommen uacceptabelt, at malaria hvert år er skyld i en million dødsfald. 80 procent af disse finder sted i Afrika, hvor 90 procent af ofrene er børn under fem år. Målene for 2015 skal nås, og vi er godt på vej,” siger UNICEF Danmarks generalsekretær Steen M. Andersen.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.