01. maj 2014

Verdens Bedste Nyheder i Roskilde modtager CISU-pris

Styregruppen for Verdens Bedste Nyheder i Roskilde modtog i weekenden initiativprisen i ulandsmiljøet, som CISU uddeler.

Det var nogle meget glade vindere, som i weekenden modtog initiativprisen på CISUs generalforsamling i Nyborg. Med prisen følger en statuette og 10.000kr.

Prisen gives til en person eller organisation, som engagerer folk i Danmark i det globale udviklingsarbejde. I år tilfaldt statuetten Verdens Bedste Nyheders Roskilde-afdeling med begrundelsen, at CISU “kan hylde det lokale arbejde – det der får “almindelige” mennesker til at tænke over klodens tilstand”.

CISU har uddelt initiativprisen siden 2009 og fremhæver i indstillingen Roskilde-afdelingen for et “omfattende lokalt samarbejde på tværs af foreninger, der hvert år spreder budskabet fra Verdens Bedste Nyheder”.

Folkene i Roskilde og Lejre “bør modtage Initiativprisen, fordi de viser, hvordan engagement i udviklingsarbejde smitter og kan inddrage et helt lokalsamfund”, hedder det videre i begrundelsen.

Der er stor forskel på, hvor meget og hvordan de danske udviklingsorganisationer deltager i den årlige Verdens Bedste Nyheder-kampagne. Mens nogle spreder budskabet på deres hjemmeside, bidrager andre med artikler og nyheder til MetroXpress og kampagnens hjemmeside eller deler juicebrikker og aviser med gode nyheder ud til de morgenfriske på selve kampagnedagen midt i september.

Alle indsatser er en del af en fælles kampagne, hvor vi siger tak til befolkningen for deres bidrag i det forgangne år. Men indimellem de mange flotte indsatser dukker der samarbejder op, som i særlig grad inddrager lokalområdet.

Et sådant initiativ er samarbejdet i Roskilde og Lejre et eksempel på ifølge CISUs begrundelse:

“Igennem tre år har en mindre styregruppe taget initiativ til, koordineret og arrangeret en årlig foreningsdag til at markere de gode nyheder og glade budskaber fra udviklingslandene. 16 lokale foreninger og 12 kendte Roskildeborgere samarbejder om at sprede det glade budskab. De står sammen om at vise, at samarbejdet virker”.

Verdens Bedste Nyheder ønsker stort tillykke.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.