07. september 2011

Videostafet Burma-Denmark

Et videokamera og en Facebookside, en klasse på et københavnsk gymnasium og et hold elever på skolen Wide Horizon i Nordthailand. Det er ingredienserne i et nyt dialogprojekt, Operation Dagsværk lancerer i efteråret 2011.

Konceptet hedder Burma Video Battle og går ud på, at eleverne fra de to lande laver en videostafet, hvor de svarer på og stiller spørgsmål, optager det hele på video og sender det til hinanden.

Dialog, nye medier og globalt medborgerskab

Billige videokameraer, simple redigeringsværktøjer og internettet giver helt nye muligheder for ligeværdig dialog og udveksling. Det er blevet simpelt at kommunikere med hinanden på trods af stor afstand.

”Når vi udveksler levende billeder, bliver kommunikation mere virkelig,” fortæller Mads Skrubbeltrang, der underviser i engelsk og mediefag på Københavns Åbne Gymnasium. Det er hans elever, der skal lave film sammen med de unge burmesere.

”Det er en glimrende mulighed for at inddrage det globale aspekt, samtidig med at eleverne er kreative i deres brug af æstetiske og kommunikative færdigheder i en videoproduktion.”

Læring for alvor

Rob er lærer på Wide Horizon. Han siger om Burma Video Battle:

”Vi er begejstrede for muligheden for at gøre noget interaktivt, og jeg tror på, at eleverne på Wide Horizon vil have det sjovt med projektet.”

Wide Horizon er lokaliseret i Thailand. Skolen uddanner burmesiske flygtninge til at tage aktivt del i deres lokaldemokrati. Derfor er Burma Video Battle også en oplagt del af deres uddannelse.

Det er Mads Skrubbeltrang enig i: ”Det er nemmere at motivere eleverne, når de på forhånd ved, at der er modtagere af deres produkt.”

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.