07. januar 2016

Byt dine brudte nytårsforsætter

Har du allerede brudt dit nytårsforsæt? Så er her en liste over gode alternativer.

Foto: CCBY Carol VanHook

Foto: CCBY Carol VanHook

Den første uge af det nye år er nu gået, og måske du allerede har gjort det, som så mange gør hvert år – lovet dig selv en masse gode ting, mens champagnepropperne sprang – for så blot et par dage senere at konstatere, at du alligevel kom til at gøre det, du ikke måtte, eller måske omvendt ikke gjorde det, du burde.

Heldigvis kan du gøre det samme med de brudte nytårsforsætter, som du gør med de knapt så gode julegaver: Du kan bytte dem til nogle nye. Ikke i en butik, men her på hjemmesiden, hvor vi har lavet en lille liste over little big things. Dvs. nogle små ting, du kan gøre i din hverdag, og som alligevel får en stor effekt i verden, hvis mange vælger at gøre det samme.

Idéer fra unge Roskilde Festival

Listen over alternative nytårsforsætter kommer fra Roskilde Festival 2015, hvor Verdens Bedste Nyheder spurgte mange forskellige festivaldeltagere om, hvordan de selv vil være med til at gøre verden til et bedre sted med udgangspunkt i de nye Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, som alle verdens lande blev enige om i september sidste år.

Listen er kun til inspiration, og du behøver selvfølgelig ikke bade i iskoldt vand hele året – det hjælper også bare at skrue lidt ned for varmen, købe bæredygtige produkter, når du kan, og tage cyklen, når det giver mening.

I sidste ende handler det egentlig bare om at være god ved både dig selv og ved verden, så drop den dårlige samvittighed, og få en god start på året.