09. september 2013

Den afrikanske mønsterbryder

Opdrift. André Gogans fattige forældre døde og overlod André ansvaret for sine fire små søskende. Det stod nærmest skrevet i sandet, at hans vej ville blive lige så trang som forældrenes. Men den unge mand ville det anderledes.

André Gogans liv har været præget af sorg, fattigdom og adskillige bump på den støvede landevej. Han voksede op i den lille landsby Ouèdèmè-Pédah i Benins sydlige floddelta som ældste søn i en flok på fem. Da hans forældre døde i en meget ung alder, overlod de ansvaret for de yngre søskende til André.

Det lå derfor i kortene, at André Gogans liv skulle forblive fattig og vanskeligt. Men den afrikanske mønsterbryder ville det anderledes. Da ngo’en BØRNEfonden støttede André i finansieringen af sin uddannelse, endte han som civilingeniør og ejer af et stort byggefirma i Benin, som beskæftiger 138 fra lokalområdet og er en vigtig brik i beskæftigelsen af lokale og udviklingen af lokalsamfundet.

Sidste år satte han kronen på værket, da BØRNEfonden hyrede hans byggefirma til at opføre en skole på pæle ved floden i hans barndoms landsby. Skolen har givet lokalsamfundet et stort løft – og flere børn har nu muligheden for at følge i Andrés fodspor – fodspor som går mod strømmen.

»Vi er utroligt stolte af vores indsats og succeser, især af skolen. Vi håber, skolen kan hjælpe de unge i vores landsby. Jeg er taknemmelig for den støtte, som BØRNEfonden her i Benin har givet mig,« fortæller André Gogan.

Start ugen med vores nyhedsbrev

Få Verdens Bedste Nyheder leveret direkte i din mailboks hver mandag morgen.