09. september 2021

Denne morgen er Verdens Bedste Morgen!

Godmorgen, i dag er det Verdens Bedste Morgen. Netop nu er tusindvis af danskere på gaden i hele landet for at dele nyheder om løsninger og fremskridt ud i morgentrafikken.

Foto: Lauge Eilsøe-Madsen

Foto: Lauge Eilsøe-Madsen

Corona-kaos, skovbrande, oversvømmelser og et Afghanistan overladt til en usikker fremtid. Dårlige nyheder har der været nok af i 2021. Men der er også sket fremskridt og løsninger, der peger fremad. Dem skal vi også huske at tage med – og minde hinanden om.

”Vi har rekordstor opbakning til uddelingen i år. På vej ud af to hårde år, præget af coronavirus, er der stort behov for, at vi nu ser fremad og minder hinanden om, at der også er mange mennesker i verden, der hver dag arbejder aktivt for at løse vores fælles problemer,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør for Verdens Bedste Nyheder.

Verdens Bedste Morgen i tal

Over 2500 frivillige deler aviser ud på 362 steder fordelt over 90 kommuner.

Verdens byer viser vejen

Den globale luftforurening nu ved at lette, fordi især verdens byer har gjort meget ved problemet. I det hele taget er byerne godt i gang med praktiske løsninger på en række store udfordringer som affald, slum og klimapåvirkning. Også på områder, hvor landenes regeringer tøver. Byernes beslutninger batter, fordi megabyer som Tokyo, Lagos og New York nu har flere indbyggere end mange nationalstater. Dét oversete budskab er temaet for årets uddeling af papirudgaven af Verdens Bedste Nyheder.

Rekordstor opbakning

Det er 12. gang, at Verdens Bedste Nyheder afholder den landsdækkende avisuddeling, som vi kalder Verdens Bedste Morgen. I år er der 362 uddelingssteder over hele Danmark fordelt på 90 kommuner – begge dele er det højeste antal nogensinde. Flere end 2500 frivillige deler aviser ud – en uddeling, der efterhånden for mange er begyndt at blive en tradition.

Herunder udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, 19 folketingsmedlemmer, 22 borgmestre og rådmænd samt fire udenlandske ambassadører. De mange andre frivillige kommer fra skoler og ungdomsuddannelser, virksomheder og civilsamfundsorganisationer, som ønsker at minde os alle om, at verden er bedre, end vi ofte tror.

Få din avis her

Der er rig mulighed for at besøge en af de frivillige uddelinger for billeder eller reportage: Vi har 362 uddelinger, fra Christiansø til Fanø og fra Frederikshavn til Falster. Se et kort over alle uddelingssteder her. Uddelingen foregår to timer inden for 06:30-09:30, men hvert uddelingssted bestemmer selv det præcise tidsrum. Hvis du vil vide, hvornår de lokale uddelere i dit område er at finde på gaden, så kontakt os.
Du kan finde årets avis digitalt her.

Verdens Bedste Morgen er støttet af Udenrigsministeriet. Realdania har sponsoreret t-shirts og muleposer til alle vores frivillige, samt doneret de 150.000 stykker chokolade, vi deler ud sammen med avisen.

 

Vi har rekordstor opbakning til uddelingen i år. På vej ud af to hårde år, præget af coronavirus, er der stort behov for, at vi nu ser fremad og minder hinanden om, at der også er mange mennesker i verden, der hver dag arbejder aktivt for at løse vores fælles problemer.

Thomas Ravn-Pedersen, direktør for Verdens Bedste Nyheder