04. juni 2021

Pressemeddelelse: Connie Hedegaard og Katherine Richardson er utålmodige i ny podcast

Danskerne skal kende Verdensmålene og handle på dem. Det er formålet i et storstilet projekt, der i første omgang kommer ud i landet via danskernes ører.

Danmark er verdensmester i grønne løsninger og Verdensmål, lyder det tit. Men på flere områder har vi faktisk nogle ret pinlige rekorder. I en ny podcastserie, De utålmodige, har tidligere klimaminister og EU-kommissær Connie Hedegaard og professor og FN-ekspert Katherine Richardson derfor sat sig for endelig at finde ud af, hvordan vi når Verdensmålene i tide. De har igennem deres karrierer hørt på utallige skåltaler og set nok grafer, der råber på handling. Igennem fem programmer leder de to utålmodige værter sammen med en række prominente gæster efter svarene på, hvorfor vi ikke rykker ud over stepperne herhjemme, når klodens alarmklokker blinker rødt, og vi allerede ved, hvad der skal til?

De utålmodige er første aktivitet i projektet Dansker, kend dine Verdensmål, som har til formål at tage danskernes store kendskab til Verdensmålene videre til handling. Igennem 2021 vil borgere, erhvervslivet og landets beslutningstagere udover podcasten møde projektet på Folkemødet og blive mødt af events og challenges, artikler og undervisningsmaterialer for at sikre, at der kommer skub i den handling, der er brug for, hvis vi skal nå i mål på de ni år, der er tilbage inden Verdensmålenes deadline.

”76 procent af danskerne kender allerede Verdensmålene. Det er muligvis det højeste kendskab på globalt plan. Det er et unikt udgangspunkt for at rykke til next level, hvor vi alle sammen ved, hvad vi skal gøre,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør i Verdens Bedste Nyheder.

I 2020 gav over 6.000 danskere deres bud på, hvordan vi kan måle på Verdensmålene i Danmark, så vi kan følge udviklingen. Det er der kommet 197 danske målepunkter ud af, som gør Verdensmålene relevante i en dansk kontekst. De 197 danske målepunkter blev udgivet i rapporten ’Vores Mål’ af Danmarks Statistik og 2030-panelet. Med årlige data viser målepunkterne, hvordan Danmark klarer sig med at leve op til målene, og hvor vi skal hen. Dansker, kend dine Verdensmål tager udgangspunkt i relevante dilemmaer i de danske statistikker, så de kommer ud og leve og bliver handlet på.

Dansker, kend dine Verdensmål er støttet af Lundbeckfonden, Industriens Fond, Nordea-Fonden, Realdania og Spar Nord Fonden. Verdens Bedste Nyheder står for at udvikle og føre de forskellige aktiviteter i projektet ud til danskerne.

Mere information:

Direktør Thomas Ravn-Pedersen, Verdens Bedste Nyheder, trp@worldsbestnews.org, 29414603.

Lyt til podcasten på alle podcastkanaler og læs mere på verdensbedstenyheder.dk/de-utalmodige