27. april 2020

Ny kampagne: Vi kan bygge en bedre verden

Netop nu bliver danskerne mødt af Verdensmålene på store plakater og skærme over hele landet. De skal minde os om, at klodens lande allerede har lavet verdens vigtigste plan, der skal løse selv de allerstørste problemer.

Netop nu hvor Danmark langsomt er ved at åbne op igen, er godt 600 plakater kommet op at hænge på busstopsteder, stationer og gågader over det meste af landet. Under og efter store kriser kommer tiden til at genopbygge samfundet. Verdens Bedste Nyheder har derfor i samarbejde med Realdania lanceret kampagnen ’Vi kan bygge en bedre verden’. Den minder om, at alle klodens lande med Verdensmålene allerede har udarbejdet og vedtaget plan, der kan sikre, at vi nu skaber en både sund og bæredygtig verden.

Verdensmålene handler netop om at løse selv de allerstørtste problemer – fra at undgå og håndtere pandemier til at bremse klimaforandringerne. Fx har alle lande skrevet under på at handle hurtigt på klimaforandringerne og bekæmpe deres konsekvenser.

”Det er ikke en mulighed at gå tilbage til status quo. Derfor skal Verdensmålene helt frem på dagsordenen, nu hvor vi skal i gang igen. Coronakrisen har vist os, at verden og de enkelte lande både er i stand til at handle hurtigt og ansvarligt,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør i Verdens Bedste Nyheder og henviser til klimakrisen.

Både herhjemme og i resten af verden vrimler der med eksempler på, at vi allerede er i gang med at bruge og udvikle de løsninger, der skal til for, at vi når Verdensmålene i tide.

Det sætter kampagnen fokus over de næste par uger på både på Verdens Bedste Nyheders sociale medier og på verdensmål.org, der er Danmarks officielle side for Verdensmålene.